Muziek downloads

woordkaarten muziek getekende versie

8 pagina’s met in totaal 24 woordkaarten met de woorden:
dirigent, synthesizer, Afrikaanse trommel, trompet, trombone, gitaar, tamboerijn, trommel, doedelzak, dwarsfluit, mondharmonica, triangel, accordeon, harp, noot, viool, xylofoon, castagnetten, panfluit, bladmuziek, saxofoon, drumstel, blokfluit, piano

woordkaarten muziek getekende versie met lidwoorden

8 pagina’s met in totaal 24 woordkaarten met de woorden: de dirigent, de synthesizer, de Afrikaanse trommel, de trompet, de trombone, de gitaar, de tamboerijn, de trommel, de doedelzak, de dwarsfluit, de mondharmonica, de triangel, de accordeon, de harp, de noot, de viool, de xylofoon, de castagnetten, de panfluit, de bladmuziek, de saxofoon, het drumstel, de blokfluit, de piano

Woordkaarten met foto’s van muziekinstrumenten

12 pagina’s met in totaal 24 woordkaarten met de woorden: viool, saxofoon, dwarsfluit, cello, panfluit, tuba, trompet, bellenstokje, elektrische gitaar, djembé, keyboard, piano, trommel, harp, blokfluit, gitaar, bongo’s, accordeon, banjo, tamboerijn, contrabas, drumstel, cimbaal, hoorn.

 

Woordkaarten met foto’s van muziekinstrumenten met lidwoorden

12 pagina’s met in totaal 24 woordkaarten met de woorden: de viool, de saxofoon, de dwarsfluit, de cello, de panfluit, de tuba, de trompet, het bellenstokje, de elektrische gitaar, de djembé, de keyboard, de piano, de trommel, de harp, de blokfluit, de gitaar, de bongo’s, de accordeon, de banjo, de tamboerijn, de contrabas, de drumstel, de cimbaal, de hoorn.

Muziek knipvel 1

Na een les in verschillende instrumenten kun je met de kinderen de instrumenten indelen in slag-, snaar- of blaas instrumenten. De kinderen knippen de plaatjes uit en plakken ze bij het juiste woord.

Muziek knipvel 2

Instrumenten tellen t/m 6

De kinderen tellen het aantal instrumenten en stempelen het cijfer in het lege vak naast de instrumenten.

Instrumenten tellen t/m 12

De kinderen tellen het aantal instrumenten en stempelen het cijfer in het lege vak naast de instrumenten.

Woordstukjes tellen

De kinderen tellen het aantal woordstukjes en kleuren evenveel muzieknoten. Het gaat om de woorden gitaar, xylofoon, harp, accordeon, piano, sambaballen, mondharmonica, trommel en hoorn.

Xylofoon sjabloon

Dit sjabloon hoort bij de knutselactiviteit xylofoon knutselen. Bekijk de pagina knutselen op het platte vlak van dit thema voor de uitwerking.