Landen downloads

Paspoort versie 1

Print het paspoort uit en kopieer deze dubbelzijdig. Het liefst op dikker papier, bijvoorbeeld 160 of 200 gram.
Vouw het boekje als een echt paspoort en laat de kinderen op de voorkant het land van herkomst schrijven of stempelen.In de binnenkant schrijven de kinderen hun naam en er is ruimte om de pasfoto op te plakken. Je kunt de kinderen ook zichzelf laten tekenen. Daarna omcikelen de kinderen het symbool jongen of meisje en kleuren ze het aantal kaarsjes om de leeftijd aan te geven. Ze geven aan welke haar-, oog en huidskleur ze hebben en of ze kort, halflang of lang haar hebben. In deze versie staat ook een weegschaal, mocht dit gevoelig liggen dan kun je beter versie 2 nemen.Op de achterkant van het paspoort trekken de kinderen hun hand om. Met het zetten van de handtekening is het paspoort klaar voor gebruik. Wellicht zet je er een stempel op om het nog meer echt te maken.

Paspoort versie 2

Print het paspoort uit en kopieer deze dubbelzijdig. Het liefst op dikker papier, bijvoorbeeld 160 of 200 gram.
Vouw het boekje als een echt paspoort en laat de kinderen op de voorkant het land van herkomst schrijven of stempelen.In de binnenkant schrijven de kinderen hun naam en er is ruimte om de pasfoto op te plakken. Je kunt de kinderen ook zichzelf laten tekenen. Daarna omcikelen de kinderen het symbool jongen of meisje en kleuren ze het aantal kaarsjes om de leeftijd aan te geven. Ze geven aan welke haar-, oog en huidskleur ze hebben en of ze kort, halflang of lang haar hebben.Op de achterkant van het paspoort trekken de kinderen hun hand om. Met het zetten van de handtekening is het paspoort klaar voor gebruik. Wellicht zet je er een stempel op om het nog meer echt te maken. 

Puzzel aarde

De kinderen knippen de stukjes uit en plakken de wereldbol weer op. Print de plaat eventueel in zwart-wit af en laat de kinderen de gekleurde stukjes erop plakken.

Kleurplaat aarde

Lekker met verf, wasco of gewoon met kleurpotlood inkleuren.

Vlaggen memory met tekst

Vlaggen memory met hoofletter

Vlaggen memory zonder tekst

5 pagina’s met elk 6 kaarten, in totaal 30 vlaggen. Er zijn drie versies van de memory beschikbaar. Kijk op de kringactiviteiten van dit thema voor verschillende ideeën met de memory. 

Vlaggenstok

Vlaggenstok met lege vlag

Afrika

Olifant puzzel

De kinderen knippen de vierkanten uit en plakken de puzzel weer op. Laat ze eventueel eerst de olifant met waterverf  of wasco inkleuren of druk de olifant af op grijs papier

Puzzel zebra

De kinderen knippen de vierkanten uit en plakken de puzzel weer op.

 

Giraffes van lang naar kort

De kinderen knippen de vakken uit en plakken de giraffes op in een volgorde van lang naar kort.

 

Olifanten tellen

De kinderen kijken naar de cijferolifant. Ze knippen alle vakken uit en plakken de olifanten bij het juiste cijfer.
Vraag eventueel oudere kleuters beginnen met de minste hoeveelheid en zo in een oplopende hoeveelheid de olifanten op te laten plakken.

Olifanten van groot naar klein

De kinderen knippen alle vakken uit en plakken de plaatjes in een volgorde van groot naar klein.

Zebra

Vergroot de plaat tot A3 formaat en laat de kinderen met zwarte strepen de zebra verder afmaken.