Kleur downloads

Woordkaarten Kleuren

21 woordkaarten met betrekking tot het thema kleur:
rood, blauw, geel, oranje, groen, bruin, paars, roze, wit, grijs, zwart, verf, ezel, kwast, palet, penseel, potlood, wasco, schilderij, schilder, schildersdoek
+ 3 zwart-wit kaarten om te gebruiken aan de stempeltafel.

Woordkaarten kleuren met lidwoord

21 woordkaarten met betrekking tot het thema kleur:
rood, blauw, geel, oranje, groen, bruin, paars, roze, wit, grijs, zwart, verf, de ezel, de kwast, het palet, het penseel, het potlood, de wasco, het schilderij, de schilder, het schildersdoek + 3 zwart-wit kaarten om te gebruiken aan de stempeltafel.

Potloden 1

Geef de kinderen een opdracht of laat ze vrij kleuren.

Potloden 2

De kinderen nemen de woordkaarten erbij en zoeken dezelfde kleur als onder het potlood staat. Vervolgens geven de ze het potlood die kleur.

Rijmen op kleur

grijs – ijs
geel – kameel
zwart – hart
bruin – tuin
blauw – pauw
groen – schoen
paars – laars
rood – brood

Kleurenmemory

Deze memory heeft 12 woorden en plaatjes:
geel, groen, oranje, blauw, rood, roze, wit, paars, zwart, bruin, grijs, en turkoois.
Als je alleen een memory met de kleuren wilt spelen, draai dan de pagina’s 2 x uit.

Kleurenspel

8 pagina’s met op elke pagina een voorbeeldkaart van een kleur. Er zijn in totaal 8 kleuren: zwart, wit, grijs, groen, bruin, oranje, rood en geel. Verder staan er op elk vel nog 5 plaatjes in zwart-wit afgebeeld. De kinderen moeten de juiste kleur van het voorwerp aangeven door ze naast de juiste kleur te leggen. LET OP! Soms is hun interpretatie wel juist, luister naar hun redenatie! Een citroen is geel maar misschien zien ze er een limoen in en dan kan dit plaatje ook bij groen gelegd worden.

Van lang naar kort

Werkblad
De kinderen knippen alle vakken uit en leggen de potloden nu in een rij van lang naar kort of van kort naar lang. De potloden moeten ook nog een kleur krijgen.

Oefenkaartjes van lang naar kort

Pak een aantal (echte) potloden uit je klas en zoek de langste en maak een volgorde van lang naar kort. Gebruik daarna deze kaartjes om de bedoeling van het werkblad hierboven duidelijk te maken.

Kleurensommen

Met deze kleurensommen leren de kinderen te mengen. Neem de primaire kleuren en laat de kinderen deze in de vakjes aangeven. Uiteindelijk mengen ze deze kleuren en komt het antwoord op de som.
Als het kan, probeer dit werkblad dan te kopiëren op A3 formaat.

Kleurensommen 01

De kleuren die gemengd moeten worden staan hier al aangegeven.
Als het kan, probeer dit werkblad dan te kopiëren op A3 formaat.

Kleurensommen 02

Mengen voor gevorderden. De kleuren die gemengd moeten worden staan hier al aangegeven. Als het kan, probeer dit werkblad dan te kopiëren op A3 formaat.

Lijst 01

Kopieer het blad op bruin papier, laat de kinderen het rechthoek in de binnenkant uitprikken en er een eigen tekening in plakken.Versier de rand met goud of zilver papier

Lijst 02

Kopieer het blad op bruin papier, laat de kinderen het rechthoek in de binnenkant uitprikken en er een eigen tekening in plakken. Versier de rand met goud of zilver papier

Lijst 03

Kopieer het blad op bruin papier, laat de kinderen het rechthoek in de binnenkant uitprikken en er een eigen tekening in plakken. Versier de rand met goud of zilver papier

Stempelblad kleur

Gebruik deze bladzijde bij de stempeltafel en maak zo een stempelboek met de kinderen. Ze geven de verfpot een kleur en stempelen de naam van de kleur in het hok eronder.