Feest digibordlessen

Digibordles tellen & sommen

De les is verdeeld in twee niveaus. In het makkelijke niveau tellen de kinderen vlaggen die over 2 lijnen verdeeld zijn. Oefen het doortellen met de kinderen en bekijk welke lijn meer of minder vlaggen heeft.In het moeilijke niveau koppelen de kinderen de hoeveelheid verdeelt over 2 vlaggenlijnen aan een som. Deze les is ook geschikt voor groep 3. Deze digibordles gebruikt Microsoft Powerpoint 2007 of hoger.

Digibordles rangtelwoorden en  patroonherkenning

Wederom in samenwerking met Juf Marije is er een prachtige nieuwe digibordles ontstaan in het kader van de Nationale Voorleesdagen. In deze les zijn kinderen bezig met de rangtelwoorden en het herkennen van het ontbrekende patroon uit de kleding, Deze les is geïnspireerd op het boek: ‘Nog 100 nachtjes slapen’ van Milja Praagman, de winnaar van het prentenboek van het jaar 2013. Deze digibordles gebruikt Microsoft Powerpoint 2007 of hoger.

digibordles_rangtelwoorden_patroonherkenning01

Digibordles vormherkenning

In samenwerking met Juf Marije weer een prachtige  les met als het doel het oefenen van vormherkenning. Het is een behoorlijk pittige les waarbij een strategie moet worden gevonden waarin foute antwoorden geëlimineerd moeten worden om tot het goede antwoord te komen. Deze digibordles gebruikt Microsoft Powerpoint 2007 of hoger. digibordles_vormherkenning