Eten en drinken downloads

Fruit woordkaarten

5 pagina’s met in totaal 15 woordkaarten met de woorden:

aardbei, ananas, appel, banaan, kiwi, mango, druiven, citroen, sinaasappel, peer, frambozen, pruim, meloen, mandarijn, kersen.

of kies voor de versie met de lidwoorden:

de aardbei, de ananas, de appel, de banaan, de kiwi,  de mango, de druiven, de citroen, de sinaasappel, de peer, de  frambozen, de pruim, de meloen, de mandarijn, de kersen.

Groente woordkaarten

7 pagina’s met in totaal 21 woordkaarten met de woorden:

komkommer, tomaat, aardappel, asperges, aubergine, avocado, champignon, maïs, paprika, radijs, ui, courgette, gember, knoflook, wortel, spinazie, prei, sperziebonen, broccoli, bloemkool, doperwten.

 

of kies voor de versie met de lidwoorden:

de komkommer, de tomaat, de aardappel, de asperges, de aubergine, de avocado, de champignon, de maïs, de paprika, de radijs, de ui, de courgette, de gember, de  knoflook, de wortel, de spinazie, de prei, de sperziebonen, de broccoli, de bloemkool, de doperwten.

Groente en fruit muurkaarten

20 pagina’s met in totaal 40 woordkaarten met de woorden:

aardappel, aardbei, ananas, appel, asperges, aubergine,  avocado, banaan, bloemkool, sperziebonen, courgette,  broccoli, champignon, citroen, doperwten, druiven,  frambozen, gember, kersen, kiwi, knoflook, komkommers, maïs, mandarijn, mango,meloen, paprika, peer, peul,  pruim, radijs, sinaasappel, tomaat, ui, witlof, wortel, prei, watermeloen, sla, spinazie.

Met lidwoorden:

de aardappel, de aardbei, de ananas, de appel, de asperges, de aubergine, de avocado, de banaan, de bloemkool, de sperziebonen, de courgette, de broccoli, de champignon, de citroen, de doperwten, de druiven, de frambozen, de gember, de kersen, de kiwi, de knoflook, de komkommers, de maïs, de mandarijn, de mango, de meloen, de paprika, de peer, de peul, de pruim, de radijs, de sinaasappel, de tomaat, de ui, de witlof, de wortel, de prei, de watermeloen, de sla, de spinazie.

Eten woordkaarten

7 pagina’s met in totaal 21 woordkaarten met de woorden:

het vlees, de kaas, het brood, de noten, de vis, de hamburger, de snoepjes, de thee, de frieten, de taart, de chocola, de popcorn, de chips, de salade, de koffie, het ei, de koekjes, de melk, de rijst, de pasta en de kip.

Logische volgorde eten (5 plaatjes)

De kinderen knippen de plaatjes uit en plakken ze in de juiste volgorde op een strook weer op. Let op dat de kinderen links beginnen. Gebruik het lege hokje om eventueel er nog een plaatje bij te laten tekenen.
Je kan ook bespreken dat de jongen natuurlijk niet alle appels achter elkaar kan opeten. Als hij elke dag één appel zou eten, hoeveel dagen doet hij er dan over voordat de schaal leeg is? Stel voor als hij de appels zou uitdelen, aan hoeveel kinderen zou hij dan appels kunnen geven?
Je kunt in de kring ter voorbereiding een les met appels verdelen uitwerken.

Kleurplaat drinken

 

Kleurplaat eten

Kleurplaat koken

 

 

Placemat bord met bestek

Laat de kinderen het bord beplakken met plaatjes van etenswaren. Ze kunnen ook verschillende etenswaren tekenen.