Schatkist anker zomer

Kennismaking en Ankerverhaal

Schatkist anker zomer sterwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het sterniveau.

“Deze woorden verwijzen naar de basiswoordenschat. Het zijn de kernwoorden die nodig zijn voor het begrijpen van de hoofdlijnen van het ankerverhaal en daaraan gerelateerde activiteiten. Voor allochtone en taalzwakke autochtone kinderen kunt u hieraan extra aandacht schenken door middel van preteaching. Als eerste activiteit in de fase ‘ankerverhaal’ is altijd een steractiviteit opgenomen, waarin deze woorden centraal staan.”

Het document bevat 8 pagina’s met de woorden:  de brug, het meer, de olifant, de tent, de boodschappen, de druppels, de emmer, getallen, weinig – veel, voorlezen, het zwembad, de sloot, schoonmaken, licht – donker, op volgorde, de vorm

Schatkist anker zomer maanwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het maanniveau.

“Deze woorden vormen de basis voor een goede verwerking van het ankerverhaal of daaraan gerelateerde activiteiten. Voor de kinderen uit de maangroep gelden deze woorden als centrale doelstelling voor wat betreft woordenschatontwikkeling. In het het ankerverhaal zijn deze woorden in kleur afgedrukt. Dit maakt het makkelijker om tijdens het interactief voorlezen aandacht aan deze woorden te besteden.”

Het document bevat 8 pagina’s met de woorden: de neushoorn, het opstapkrukje, de rugzak, de schaduw, de schep, de slaapzak, de zwembroek, de afwas, de blouse, het cijfer, gieten, het hemd, de kan, de plas, de spons en de was.

Schatkist anker zomer zonwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het zonniveau.

“Hierbij gaat het om minder frequente en minder voorstelbare woorden die kinderen krijgen aangereikt met het oog op een optimaal begrip van het ankerverhaal of van daaraan gerelateerde activiteiten. Voor wat meer taalvaardige kinderen gelden deze woorden als een uitdaging voor verdere verdieping van het ankerverhaal.”

Het document bevat 8 pagina’s met de woorden: de bakfiets, het fototoestel, de gieter, de vormpjes, de wasknijper, de waslijn, dweilen, de parasol, de slippers, het sop, de waterdruppel, het waterpistool, de zaklamp, de zonneklep, het zandkasteel, het zwempak.

Ankerpunten

Ankerpunt onthouden en vergeten

Cijferroutes lopen:

Vingers

Stippen

Bij deze activiteit heb je getalplaten met het bijbehorende aantal stippen nodig. Misschien werkt voor jouw klas een bijbehorend aantal met vingers beter. Kies zelf maar.