Schatkist anker winter

Schatkist anker winter sterwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het sterniveau.

“Deze woorden verwijzen naar de basiswoordenschat. Het zijn de kernwoorden die nodig zijn voor het begrijpen van de hoofdlijnen van het ankerverhaal en daaraan gerelateerde activiteiten. Voor allochtone en taalzwakke autochtone kinderen kunt u hieraan extraaandacht schenken door middel van preteaching. Als eerste activiteit in de fase ‘ankerverhaal’ is altijd een steractiviteit opgenomen, waarin deze woorden centraal staan.”

Het gaat om de woorden:  haas, de haas, eend, de eend, kikker, de kikker, het varken, varken de spiegel, het speelgoed, de muts, aankleden, samen spelen, warm / koud, groot / groter, klein / kleiner, donker / licht.

Schatkist anker winter maanwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het maanniveau.

“Deze woorden vormen de basis voor een goede verwerking van het ankerverhaal of daaraan gerelateerde activiteiten. Voor de kinderen uit de maangroep gelden deze woorden als centrale doelstelling voor wat betreft woordenschatontwikkeling. In het het ankerverhaal zijn deze woorden in kleur afgedrukt. Dit maakt het makkelijker om tijdens het interactief voorlezen aandacht aan deze woorden te besteden.”

Het gaat om de woorden: bevroren, in je eentje, breien, de sneeuwpop, de handschoen, de kachel, languit, de schaats, schaatsen, de etalage, de sjaal, de sneeuwbal, de klant, het vel, de vacht.

Schatkist anker winter zonwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het zonniveau.

“Hierbij gaat het om minder frequente en minder voorstelbare woorden die kinderen krijgen aangereikt met het oog op een optimaal begrip van het ankerverhaal of van daaraan gerelateerde activiteiten. Voor wat meer taalvaardige kinderen gelden deze woorden als een uitdaging voor verdere verdieping van het ankerverhaal.”

Het gaat om de woorden: dik onder de sneeuw, naakt. de donsveer, de driehoek, het gezelschapsspel, de mist, de thermometer, de verkoopster, de paspop, het kledingstuk, de klerenhanger, onderuit gaan.

Cijfermuurkaarten met woorden

Deze cijfermuurkaarten zijn in eerste instantie bedoeld voor de activiteit op blz 50. Geïnspireerd op het liedje ‘er zaten zeven kikkertjes’. Ze gaan tot acht, maar je kan de achtste kaart natuurlijk weg laten.

Cijfermuurkaarten met cijfersGrote versie van de cijfermuurkaartenGrote versie van de cijfermuurkaarten met cijfersAnkerpunt Pompom ontdekt de winter

Ankerpunt  blz 32

Deze kaartjes horen bij de activiteit ‘Pompom en het weerbericht’ op bladzijde 32.

Ankerpunt  blz 36

Het is de bedoeling dat je dit versje op een flap schrijft. Dat hoeft nu niet meer, vergroot het versje tot A3 formaat en je kunt gelijk aan de slag.

Thermometer

Voor gebruik tijdens het thema winter

Ankerpunt binnen spelen is fijn

Ankerpunt blz 44

Op bladzijde 44 bij de activiteit ‘spelletjes doen’ heb je een afbeelding nodig van een spelsituatie. Hier kan je diverse afbeelding vinden.

Ankerpunt blz 46Extra materialen

Telboekje kikkers

Laat de kinderen n.a.v. de activiteiten van de cijfermuur