Schatkist anker einde schooljaar

Kennismaking en Ankerverhaal

Schatkist anker einde schooljaar sterwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het sterniveau.

“Deze woorden verwijzen naar de basiswoordenschat. Het zijn de kernwoorden die nodig zijn voor het begrijpen van de hoofdlijnen van het ankerverhaal en daaraan gerelateerde activiteiten. Voor allochtone en taalzwakke autochtone kinderen kunt u hieraan extra aandacht schenken door middel van preteaching. Als eerste activiteit in de fase ‘ankerverhaal’ is altijd een steractiviteit opgenomen, waarin deze woorden centraal staan.”

Het document bevat 12 pagina’s met de woorden:hand in hand, de boterham, het hek, juichen,de kikker, de knie, de muis, de traan, zwaaien, het afscheid, de emmer, de bladzijde, de letter, de streep, los – vast, schrijven, het wiel, de tent, de zee, het zwembad, vol – leeg, oprapen, het plein, aanwijzen.

Schatkist anker einde schooljaarmaanwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het maanniveau.

“Deze woorden vormen de basis voor een goede verwerking van het ankerverhaal of daaraan gerelateerde activiteiten. Voor de kinderen uit de maangroep gelden deze woorden als centrale doelstelling voor wat betreft woordenschatontwikkeling. In het het ankerverhaal zijn deze woorden in kleur afgedrukt. Dit maakt het makkelijker om tijdens het interactief voorlezen aandacht aan deze woorden te besteden.”

Het document bevat 10 pagina’s met de woorden: de glijbaan, de kapstok, het klimrek, de pleister, slingeren, afknippen, de camping, het cijfer, het krijt, de handdoek, het paar, rekenen, de schelp, de schep, het schrift, de speeltuin, het stand, de zwembroek, stempelen, naast elkaar.

Schatkist anker einde schooljaarzonwoorden

De kaartjes zijn het formaat 10 x 15 en ze passen in de lettermuur van de methode schatkist van Zwijsen. Schatkist gaat uit van drie niveaus woorden. Deze kaarten zijn van het zonniveau.

“Hierbij gaat het om minder frequente en minder voorstelbare woorden die kinderen krijgen aangereikt met het oog op een optimaal begrip van het ankerverhaal of van daaraan gerelateerde activiteiten. Voor wat meer taalvaardige kinderen gelden deze woorden als een uitdaging voor verdere verdieping van het ankerverhaal.”

Het document bevat 6 pagina’s met de woorden:de bagagedrager, de trapper, het voorwiel, het zijwieltje, de folder, de parasol, het schoolbord, de snackbar, het souvenir, het zandkasteel, de zonneklep, de stang.

Ankerpunten en Afronding

Ankerpunt lezen en schrijven, aanvullende activiteiten:

Memoryspel

Bij de aanvullende activiteiten van het ankerpunt lezen en schrijven binnen het anker einde schooljaar wordt als suggestie gegeven dat de kinderen een memoryspel maken.Hier kun je een standaard document downloaden met 12 vakjes.

Ankerpunt afscheid nemen: Het afscheidslied

Bij het ankerpunt afscheid nemen is het de bedoeling dat je het lied op een flap schrijft. Hier kan je het document kant en klaar downloaden. Er zijn vier versies:
Het hele lied in kleur
Het hele lied in zwart-witHet lied met woorden weggelaten in kleur
Het lied met woorden weggelaten in zwart-wit