Kleuterplein thema op de boerderij

Kleuterplein thema op de boerderij basiswoorden

De woorden in de thema’s worden aangeboden in twee niveaus:

  • basiswoorden: de woorden die bekend verondersteld worden bij kinderen die starten in groep 1. Deze woorden biedt u alleen actief aan aan taalzwakke kleuters.
  • Het thema heeft 42 basiswoordkaarten op 7 pagina’s. Het gaat om de woorden:de big, de boer, de boerin, de boter, het broodje, de dief, het ei, het gras, de haan, de hamer, de hark, het hek, de hoek, de hond, het hooi, het kalf, de kip, de koe, het konijn, de kruiwagen, het kuiken, het lam, de leeuw, de muis, het paard, de plank, de poes, het schaap, de schildpad, de stal, de tent, de tractor, het varken, de wol, de vlek, breken, kamperen, knuffelen, timmeren, voeden, leeg en vol.

Kleuterplein thema op de boerderij uitbreidingswoorden

  • Uitbreidingswoorden: de woorden die voor de meeste kinderen nieuw zijn en die u actief aanbiedt aan alle kinderen.
  • Het thema heeft 18 uitbreidingswoord-kaarten op 3 pagina’s. Het gaat om de woorden:de barst, het blaadje, de combine, de dooier, de eierdoos, de eierschaal, de hooibaal, de hooiberg, de kofferbak, het ontbijt, het veulen, de vogelverschrikker, het weiland, de nijptang, rauw, op schoot.

Kernactiviteit blz 30 – Dierencarnaval

Voor deze activiteit heb je plaatjes van een leeuw, schildpad, kippen en een kuiken nodig. Je kan het zelf tekenen of heel makkelijk hier downloaden. Er zijn twee versies; een kleuren en een zwart-wit versie.

Keuzeactiviteit voor groep 2 blz 41 – Puzzelen met weilanden

Voor de activiteit moet je rode rechthoeken meten van 7 x 13 cm. Mocht je daar geen tijd voor hebben, dan print je het document af in kleur en je laat de kinderen ze uitknippen. Je kan deze rechthoeken ook als sjabloon gebruiken

Keuzeactiviteit blz 32 – Machines bouwen

Bij deze activiteit wordt je verzocht om plaatjes van landbouwmachines te zoeken. Bespaar jezelf de moeite en download deze plaatjes hiernaast.

Keuzeactiviteit voor groep 2 blz 44 – de tafel van b

Voor deze activiteit moet je een b met dubbele lijnen tekenen en het liedje op een flap schrijven. Download hiernaast het bestand. Er zijn twee versies. Eén kant en klaar en één waar je zelf nog wat knutselwerk moet verrichten.