Kleuterplein thema een heel jaar rond

Kleuterplein thema een jaar rond basiswoorden

De woorden in de thema’s worden aangeboden in twee niveaus:

  • basiswoorden: de woorden die bekend verondersteld worden bij kinderen die starten in groep 1. Deze woorden biedt u alleen actief aan aan taalzwakke kleuters.
  • Het thema water heeft 48 basiswoordkaarten op 8 pagina’s. Het gaat om de woorden: de appel, de ballon, het blad, de boom, de den, het feest, het hol, de jas, het jong, de juf, de kaars, de kastanje, de kers, de knop, de muis, de lucht, de paddenstoel, de rij, de schaap, de stam, de stapl, het strand, de struik, de tak, het touw, de verjaardag, de vogel, de wol, de wolk, het zand, gapen, gooien, inkleuren, knippen, verstoppen, vangen, groot – klein, wachten, kaal, boos, verdrietig, jarig, doormidden, middenin, omhoog, omlaag, meten en trekken.

Kleuterplein thema een jaar rond uitbreidingswoorden

  • Uitbreidingswoorden: de woorden die voor de meeste kinderen nieuw zijn en die u actief aanbiedt aan alle kinderen.
  • Het thema water heeft 18 uitbreidingswoord-kaarten op 3 pagina’s. Het gaat om de woorden: de beuk, de beukennootjes, de bloesem, de bouwtekening, het concert, de dennenappel, de dennennaald, de eikel, de hommel, de ijspegel, de schaduw, de schors, de schubben, de vacht, de vliegenzwam, het zandkasteel, stekelig en in balans.