Kleuterplein thema bouwen

Kleuterplein thema bouwen basiswoorden

De woorden in de thema’s worden aangeboden in twee niveaus:

  • basiswoorden: de woorden die bekend verondersteld worden bij kinderen die starten in groep 1. Deze woorden biedt u alleen actief aan aan taalzwakke kleuters.
  • Het thema heeft 30 basiswoordkaarten op 6 pagina’s. Het gaat om de woorden:de badkamer, het behang, de boor, de brug, de caravan, de doos, het gebouw, de hamer, de helm, het huis, de keuken, het kleed, de koffer, de krant, de ladder, de schilder, de schroevendraaier, het stro, de timmerman, het toilet, de toren, de vlag, de vrachtwagen, de wasknijper, de zaag, het zand, de zolder, klimmen, zagen en timmeren.

Kleuterplein thema bouwen uitbreidingswoorden

  • Uitbreidingswoorden: de woorden die voor de meeste kinderen nieuw zijn en die u actief aanbiedt aan alle kinderen
  • Het thema heeft 36 uitbreidingswoord-kaarten op 6 pagina’s. Het gaat om de woorden:de achtbaan, de bakfiets, het beton, de bouwvakker, de duimstok, de flat, de fontein, het gereedschap, de gereedschapskist, de graafmachine, het kasteel, de kegel, de kiepwagen, de liniaal, het meetlint, de metselaar, de moet, de nijptang, de pijlers, de plug, het raamkozijn, de reling, het rijtjeshuis, de rivier, de rolmaat, de schroef, de steiger, de werkbank, de bouwplaats, de vloerbedekking, beuken, slopen, het zat zijn, instorten, metselen, de woonkamer.

Kleuterplein keuzeactiviteit voor groep 2: De tafel van h

De activiteit gaat over de letter h. Je hebt de letter niet echt nodig. Bij andere activiteiten rond een letter werd wel om een letter met dubbele lijnen gevraagd. Beslis zelf of je de letter gebruikt of niet.

Kleuterplein keuzeactiviteit voor groep 1: Allemaal kamertjes

Bij de voorbereiding wordt er van je verwacht dat je het versje groot op een flap schrijft. Vergroot het versje eventueel nog op A3 formaat.Gebruik het raamwerk van het lege huis om n.a.v. het versje een indeling van het huis te maken.