Montessori honderbord

Honderdbord

Het honderdbord bestaat uit een bord met 100 lege vakjes waarop de cijfers in de juiste volgorde gelegd kunnen worden. Er kan een vel met cijfers opgelegd worden die de kinderen wat ondersteuning biedt. Het honderdbord is zeker uitstekend materiaal om te gebruiken voor kinderen die wat extra uitdaging nodig hebben.Wegens een laag budget heb ik destijds het bord door een enthousiaste ouder laten maken. De cijfers heb ik er zelf opgeschreven. Mijn collega heeft er veel suggesties voor bedacht:

1.   Kopieer het honderdbord en knip de honderdveld uit. Iets kleiner dan de binnenste vorm, aangezien het gelamineerd moet worden en je dan een paar mm extra ruimte nodig hebt.

2.  Maak ook een rastervorm zonder cijfers en knip deze op maat uit en lamineer deze.

3. Voor de ‘vormenopdracht’ moet je op diverse manieren de blokken van het ‘lege rastersvel’ inkleuren. Zie andere voorbeelden of wees creatief.…

 

Leg alleen de oneven cijfers neer.

Leg alleen de even cijfers neerKleur in een leeg oplegvel een vorm en laat de kinderen alleen deze cijfers erop leggen.Ze kunnen ook andersom werken en mogen dan op de zwarte vakjes geen cijfers plaatsen.

Je kunt natuurlijk verschillende vormen bedenken.