Meester Thomas

De materialen van meester Thomas:

Beste juffen en meesters,

Mijn naam is Thomas. Ik werk vijf dagen in de week als onderwijsassistent op een basisschool in Regio Midden. Ik ben veel aan het werk in groep 1, 2, 3 en 4, maar ook in de groepen 5, 6, 7 en 8 ben ik regelmatig te vinden.

In groep 1/2 help ik vaak in groepen met werkjes of bij het knutselen. Ook help ik bij het maken van thematafels bij projecten. In groep 3 ben ik met de leerlingen in groepen aan het lezen of rekenen. Vaak probeer ik dit door middel van spelend leren te doen. Ik maak een werkblad of bedenk een spel om het leren lezen en het oefenen leuk te maken voor leerlingen die wat meer hulp nodig hebben. Vanaf groep 4 oefen ik in groepen het rekenen en lezen. Vanaf groep 5 help ik bij het lezen, rekenen of begrijpend lezen.

Het leuke aan mijn werk is de afwisseling. Het is zo leuk om met zoveel verschillende leerlingen aan het werk te zijn. Waar ze in het begin nog moeite hebben, zie je ze groeien in het leerproces met resultaat.

Ik ben voorstander van het maken van thematafels. Het begint meestal met een zoektocht op Pinterest voor inspiratie. Daarna kijk ik op school wat voor materialen ik kan gebruiken, bijvoorbeeld boeken of speelgoed wat in het thema past. Vaak kun je via regionale ruilpagina’s op Facebook of in de kringloopwinkel ook aan spullen komen of vraag ik de leerlingen iets mee te nemen. Boven de thematafel hang ik altijd vier figuren die passen bij het thema.

Wat fijn dat ik via Juf Sanne nu de mogelijkheid heb gekregen om deze figuren met jullie te delen. Ik zal regelmatig nieuwe figuren gaan maken. Wil je inspiratie voor de thematafel of een themamuur? Neem dan zeker even een kijkje op mijn Instagram pagina.

Ik hoop dat jullie iets aan de figuren hebben.

Thomas