Juf Myrthe

De materialen van juf Myrthe:

Beste meesters en juffen,

Mijn naam is Myrthe, geboren in 1992 en afgestudeerd van de Pabo in 2014.  Ik mocht blijven op de school waar ik mijn LIO stage heb gelopen en dat was zeer fijn. Na een half jaar kwam er een tweede school bij: basisschool Park16hoven in Rotterdam. Hier werk ik nu, na 4,5 jaar, nog steeds met heel veel plezier. Ik ben begonnen in groep 3 en 4, maar na één jaar ‘moest’ ik naar de kleuters. De afspraak met mijn directeur was, dat zodra er plek in een hogere groep kwam, ik daarheen zou gaan. Nu begin ik aan mijn vijfde schooljaar als juf van 1-2e en heb ik het nog steeds enorm naar mijn zin!

Dat ik juf wilde worden, wist ik op vroege leeftijd. Mijn moeder is al jaren kleuterjuf en vanaf het moment dat ik zelf in groep 3 zat, hielp ik bij haar in de klas. Zij was en is nog steeds mijn grote voorbeeld. Doordat wij nu allebei een kleuterklas hebben, delen we veel ideeën, materialen en gaan we samen naar cursussen. Dat is heel gezellig en waardevol!

Ik houd er van om creatief bezig te zijn. Met het maken en verzinnen van een verjaardagsmuts, knutsels of andere dingen voor de klas maak je mij erg blij. Ik kan uren Pinterest afzoeken terwijl ik lekker thuis op de bank zit. Aangezien ik vrij precies ben en vaak een eigen visie heb op hoe iets er uit moet zien, vond ik niet altijd materialen die bij mij passen. Ik houd van rust en duidelijke illustraties. Na een tip van juffiepuffie besloot ik mijn plaatjes zelf te maken. Met deze plaatjes maak ik vervolgens een aantal materialen bij thema’s. Het is maar net hoeveel tijd ik heb. Hier kan ik mijn creatieve ei weer in kwijt. Het is ontzettend leuk om te doen!

Naast het verzinnen van lessen en maken van lesmateriaal ben ik thuis graag aan het koken of bakken. Als ik de tijd heb, maar ik graag een uitgebreid diner of mooie taart. Ook kan je mij terug vinden op het voetbalveld of met hardloopschoenen aan tussen de weilanden en akkers. Daarnaast is familie voor mij erg belangrijk. In het weekend staat er vaak een bezoekje aan mijn ouders, oma’s of andere familieleden op de planning.

Je kunt via Instagram een kijkje in mijn klas nemen: juf_myrthe. Ik had nog geen goede plek om mijn lesmateriaal te delen en ben heel blij dat dit via de juf Sanne Gastenhoek wel kan!

Ik hoop dat jullie er veel plezier van hebben.

Myrthe