Digibordlessen rekenen

Digibordles herfst seriëren

Deze les bestaat uit twee niveaus.In het eerste niveau zijn de kinderen bezig met het bepalen van het lichtste blad en het donkerste blad.In het tweede niveau kiezen de kinderen het blad dat donkerder of juist lichter is dan het voorbeeld.

Ook kiezen ze steeds de reeks die gaat van licht naar donker of juist van donker naar licht.

Wil je de les met ‘echte’ blaadjes als kringactiviteit uitvoeren? Kijk dan bij herfst downloads voor het werkblad van de herfstbladeren.

Deze digibordles gebruikt Microsoft Powerpoint 2007 of hoger.herfstles01

Digibordles eenden tellen

Deze les is opgebouwd in 2 niveaus. In het makkelijke niveau tellen de kinderen de kleine eendjes die met moeder eend mee zwemmen. Ze moeten daarbij niet mama meetellen! Bij het moeilijke niveau gaat mama zwemmen met haar tien eendjes. Alleen zijn er steeds een aantal kwijt. De kinderen geven aan hoeveel eendjes er kwijt zijn. Deze digibordles gebruikt Microsoft Powerpoint 2007 of hoger.

digibordleseenden01

Digibordles rangtelwoorden en  patroonherkenning

Wederom in samenwerking met Juf Marije is er een prachtige nieuwe digibordles ontstaan. In deze les zijn kinderen bezig met de rangtelwoorden en het herkennen van het ontbrekende patroon uit de kleding, Deze les is geïnspireerd door het boek: ‘Nog 100 nachtjes slapen’ van Milja Praagman, de winnaar van het prentenboek van het jaar 2013. Deze digibordles gebruikt Microsoft Powerpoint 2007 of hoger.

digibordles_rangtelwoorden_patroonherkenning01

Digibordles vormherkenning

In samenwerking met Juf Marije weer een prachtige  les met als het doel het oefenen van vormherkenning. Het is een behoorlijk pittige les waarbij een strategie moet worden gevonden waarin foute antwoorden geëlimineerd moeten worden om tot het goede antwoord te komen. Deze digibordles gebruikt Microsoft Powerpoint 2007 of hoger.

digibordles_vormherkenning

Digibordles tellen & sommen

De les is verdeeld in twee niveaus. In het makkelijke niveau tellen de kinderen vlaggen die over 2 lijnen verdeeld zijn. Oefen het doortellen met de kinderen en bekijk welke lijn meer of minder vlaggen heeft.In het moeilijke niveau koppelen de kinderen de hoeveelheid verdeelt over 2 vlaggenlijnen aan een som. Deze les is ook geschikt voor groep 3. Deze digibordles gebruikt Microsoft Powerpoint 2007 of hoger.digibordles_tellen_sommen

Digibordles eieren tellen

Deze les is verdeeld in 2 niveaus. In het makkelijke niveau tellen de kinderen de eieren in het mandje. In het moeilijke niveau tellen de kinderen de eieren die verdeeld zijn over twee mandjes bij elkaar op. De les is ontwikkeld i.s.m. juf Marije. Deze digibordles gebruikt Microsoft Powerpoint 2007 of hoger.

eierentellen01

Digibordles kerstballen tellen

Juf Marije maakte in samenwerking met Juf Sanne deze fantastische digibordles in Microsoft Powerpoint. Binnen de les zijn er 2 niveaus te vinden: 1 t/m 10 en 11 t/m 20.Hieronder vind je allerlei downloads om de les in de kring, werkles of voor knutselactiviteiten te gebruiken. De oefening gebruikt minimaal Microsoft Powerpoint 2007.

digibordleskerst01

Digibordles kerstbomen vergelijken

En omdat juf Marije en ik zoveel ideeën hadden is er nog een prachtige les ontstaan. De kinderen vergelijken de kerstbomen en luisteren goed naar de instructie. Van welke boom zijn er meer of juist minder ballen? De moeilijkheidsgraad loopt op naar mate de digibordles vordert. De oefening gebruikt minimaal Microsoft Powerpoint 2007 digibordles_vergelijkingen_kerst