Digibordlessen overig

Digibordles Sinterklaas begrippen

In deze speciale digibordles kunnen de kinderen acht verschillende spellen spelen waar in verschillende begrippen worden aangeboden.De boeken gaan van dik naar dun. In dit spel kiezen de kinderen steeds het dikste of het dunste boek. Weten de kinderen ook wat het op één na dikste of dunste boek is?Bij de Pieten zijn de kinderen bezig met de begrippen links, rechts, midden, eerste, laatste en naast.

Bij het spel met de pakjes komen de begrippen groot en klein aan de orde. Daarnaast wordt er gevraagd welke pakjes groter dan of kleiner dan een voorbeeld plaatje zijn.

De mijters gaan van breed naar smal. Ook in dit spel wordt een vergelijking gevraagd, Welke mijter is kleiner dan het voorbeeld of juist groter.

Bij de daken kijken de kinderen naar de hoogte van schoorsteen. Welke schoorsteen is het hoogst en welke het laagst.

De staffen gaan van lang naar kort en ook daar wordt gevraagd welke de op één na langste of de op één na kortste is.

Bij de zakken oefenen we de begrippen van vol naar leeg. Ook maken de kinderen weer een vergeljking, welke zak is leger dan het voorbeeld, of juist voller?

De Pieten dragen een prachtige muts met mooie veren. Maar niet alle veren zijn even lang. Welke veer is het langst, en welke het kortst? Welke veer is langer of juist korter dan het voorbeeld?

De begrippen die in deze les naar voren komen:

dik – dun
links – rechts – midden -naast -eerste – laatste
groot – klein -groter dan – kleiner dan – even groot

smal – breed – smaller – breder

hoog – laag -hoger -lager

lang – kort – langer – korter

vol – leeg – voller – leger

screenshotklein01 Sinterklaasscreenshotklein01

Digibordles kegels tellen

In deze digibordles tellen de kinderen steeds de kegels die overeind staan of die omgevallen zijn. Deze digibordles gebruikt Microsoft Powerpoint 2007 of hoger.digibordleskegelstellen02

Digibordles reeksen

In deze digibordles maken de kinderen steeds de reeks af. Deze digibordles gebruikt Microsoft Powerpoint 2007 of hoger.

digibordles_harten

Digibordles Delfts blauw

In deze les moeten de kinderen het ontbrekend stuk bij het juiste bord kiezen. Deze digibordles gebruikt Microsoft Powerpoint 2007 of hoger. digibordlesdelftsblauw

Digibordles visuele discriminatie

Juf Marije en Juf Sanne bundelden wederom de krachten met als resultaat deze digibordles.In deze les kijken de kinderen naar de verschillen tussen twee sneeuwpoppen. In het makkelijke niveau blijft het plaatje gewoon staan. In het moeilijke niveau verdwijnt het plaatje na 5 seconden.Zowel in de makkelijke als moeilijke les staan 2 verschillende vraagstellingen. Eerst zoeken de kinderen naar het ontbrekende voorwerp van de sneeuwpop, vervolgens zoeken ze naar dezelfde sneeuwpop. Ook hier verdwijnt in het moeilijke niveau na 5 seconden het voorbeeldplaatje.Doel: oefenen van de visuele discriminatie en het visueel geheugen. Voor deze oefening heb je minimaal Microsoft Powerpoint 2007 nodig. digibordles_sneeuwpoppen01