Netjes wachten in de rij downloads

Cijfers 0 t/m 50 zwart – rood

Voor de kleuter die meer uitdaging wil

De dieren in ‘Netjes wachten in de rij’ zijn genummerd. Verschillende activiteiten zijn mogelijk met dit boek. Tot 50 is wel enorm hoog gegrepen voor kleuters maar wellicht voor de kinderen die verder zijn een leuke activiteit.
Je hoeft in principe de kaartjes tot 40 niet los te knippen. Deze hang je achter elkaar. Je neemt een dierenkaartje (zie hieronder) en zegt welk op wel nummer het kaartje moet worden geplakt. Je kunt dit ook doen t/m 20 of t/m 10.

Cijfers 0 t/m 50 zwart

Voor de kleuter die meer uitdaging wil. De dieren in ‘Netjes wachten in de rij’ zijn genummerd. Verschillende activiteiten zijn mogelijk met dit boek. Tot 50 is wel enorm hoog gegrepen voor kleuters maar wellicht voor de kinderen die verder zijn een leuke activiteit. Je hoeft in principe de kaartjes tot 40 niet los te knippen. Deze hang je achter elkaar. Je neemt een dierenkaartje (zie hieronder) en zegt welk op wel nummer het kaartje moet worden geplakt. Je kunt dit ook doen t/m 20 of t/m 10.

Dieren uit het boek ‘Netjes wachten’ op volgorde van opkomst.

Laat de kinderen de woorden nastempelen.
Wil je ze gebruiken in combinatie met het spel hierboven dan moeten de woordjes eraf geknipt worden.

Strokenblad 2

Strokenblad 3

Strokenblad 4

Dieren

De kinderen tellen terug en plakken het juiste dier in het juiste hok. Ze kijken daarbij naar het cijfer.  Je kunt ook het lege strokenblad nemen waarbij de kinderen alles zelf moeten invullen.
Ook als je wil dat de kinderen alleen een cijfer invullen is er een blad beschikbaar.

 

 

Dieren tellen

De kinderen tellen hoeveel dieren er in de rij staan en stempelen het juiste cijfer erachter.

Van groot naar klein

De kinderen plakken de dieren van groot naar klein op. Het gaat daarbij om welk dier in het echt het grootste is.

Dieren tellen 1 t/m 10

De kinderen plakken steeds het juiste aantal dieren op. Geef oudere kinderen ook de opdracht te blijven letten op de volgorde. Als ze steeds een strook van 10 uitknippen, dan knippen ze tot de hoeveelheid die ze nodig hebben. Er moet dus steeds met de olifant begonnen worden.

Dieren tellen 1 t/m 12

De kinderen plakken steeds het juiste aantal dieren op. Geef oudere kinderen ook de opdracht te blijven letten op de volgorde. Als ze steeds een strook van 10 uitknippen, dan knippen ze tot de hoeveelheid die ze nodig hebben. Er moet dus steeds met de olifant begonnen worden. Deze versie gaat tot 12. In het grijze vakje wordt niets geplakt. Kinderen krijgen op deze manier het inzicht dat 12 bestaat uit een strook van 10 en 2.