Zomerleeskaart 2021

De zomerleeskaart 2021 in samenwerking met mijn geweldige plaatselijke kinderboekwinkel In de Wolken is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat kinderen ook tijdens de lange zomervakantie blijven lezen, en daarvoor lekker uitgedaagd worden en gemotiveerd blijven. Het is bijzonder belangrijk dat kinderen het leesniveau op peil houden om terugval op school te voorkomen. Vijftien minuten lezen per dag is al voldoende. En met de zomerleeskaart maken wij het wel erg leuk. Wie wil er nou niet met een ijsje in zijn hand lezen, of tijdens het ontbijt? Kortom, met de zomerleeskaart is en blijft lezen een feest! Na het voltooien van een kwartier lezen mag een kind een bolletje van het ijsje kleuren. Is de kaart vol? Dan levert het kind deze in bij In de Wolken in Voorburg. Zo maak je kans op een In de Wolken cadeaubon t.w.v. €15,-. Je kunt als school natuurlijk ook iets organiseren. Voeg de kaart toe aan de schoolnieuwsbrief of bij het rapport en stel een leuke prijs beschikbaar!

Inmiddels doen er meer kinderboekwinkels mee met de zomerleeskaart. Ook Kinderboekwinkel Kiekeboek in Haarlem, Kinderboekwinkel Nijmegen, De Toverlantaarn in Leeuwarden, De Kleine Tovenaar in Roermond, De Kinderboekentuin in Breda, De Giraf in Dordrecht en Rapunsel in Assen dagen je uit om 15 minuten per dag te lezen tijdens de zomervakantie. Klik op de winkel van jouw keuze om de kaart te downloaden. Veel leesplezier gewenst deze zomer!