Winactie: Ik ben niet bang

Speciaal voor Halloween hebben wij deze leuke winactie voor jullie! Dieke Grootscholten, een van de recensenten van het juf Sanne Hulpteam, vindt het boek Ik ben echt niet bang bij uitstek geschikt voor Halloween. Dus lees snel verder en maak kans op dit superleuke boek!

Ik ben echt niet bang – Rick Meijer & Esther Malaparte

Durf jij dit boek te lezen?

Het verhaal:

Lana ziet het spookhuis dichterbij komen. Nog maar een paar stappen tot … Opeens wordt alles donker. Wat gebeurt er allemaal? En waar komen haar klasgenoten Jasmijn en Saar plotseling vandaan? Langzaam kruipt het kippenvel over Lana’s armen heen. Dan gaan de deuren open …

Durf jij mee het spookhuis in? Maar pas op! Niets is wat het lijkt, als je door Lana’s ogen kijkt.

In drie woorden:

Spannend, angsten overwinnen, omdenken.

In meer woorden:

Wat een prachtig prentenboek! Het staat vol met mooie, gedetailleerde illustraties van Esther Malaparte. Er zijn donkere kleuren combinaties gebruikt, zodat de prenten spannend en sfeervol aanvoelen. De schrijfstijl van Rick Meijer is prettig en leest gemakkelijk voor.

Het verhaal speelt zich af in een spookhuis, de kinderen in het verhaal zijn bang, maar het boek is niet eng. Het is meer een spannend verhaal met op rijm geschreven teksten. Wat ook helpt is dat Lana, de hoofdpersoon in het verhaal, heel goed is in omdenken.

In het boek staat de prachtige zin: ‘Papa had het haar beloofd, dat je alles vanuit je hart kunt zien als jij er maar in gelooft.’ En dat is wat Lana probeert. Zij maakt in haar hoofd van alle enge dingen die ze zien iets anders. Enge vleermuizen veranderen in vlinders en spoken zijn gewoon lakens met gaten! Dit is gelijk de kracht van dit boek. Kinderen leren dat je dingen die je eng vindt in je hoofd minder spannend kan maken. Wat een mooie les!

In het verhaal ervaart Lana dat haar twee klasgenootjes die op school heel stoer doen, in het spookhuis ook bang zijn. Uiteindelijk wordt Lana een stoer meisje achter wie haar klasgenootjes zich verschuilen.

Lana heeft in het boek een mooie en bijzondere band met haar vader. Als ze in het spookhuis loopt, hoort ze zijn stem in haar hoofd. Hij is in gedachte bij haar. Ook dit is een mooi thema om te bespreken naar aanleiding van het lezen van het boek.

Dit boek is bijzonder goed te gebruiken bij jonge kinderen die bepaalde angsten hebben of snel bang zijn. Natuurlijk is dit boek ook goed in te zetten rondom Halloween.

Wie durft er na het lezen van dit boek mee het spookhuis in?

Win het boek Ik ben echt niet bang voor thuis of in de klas

Ben je na het lezen van de recensie net zo enthousiast over dit boek als Dieke? Doe dan mee met onze prijsvraag en maak kans om dit boek te winnen!

Weet jij het antwoord op deze vraag (Tip: het antwoord kun je vinden in de recensie van Dieke):

Waarin laat Lana vleermuizen veranderen, zodat het minder spannend voor haar is?  

Mail je antwoord voor 27 oktober 2019 naar sanne@jufsanne.com en vergeet niet je adres te vermelden. Wie weet heb jij voor Halloween dit superleuke boek gewonnen!