Ken jij de Voorleeshoek al?

De Voorleeshoek! Heb jij daar al eens van gehoord? Alleen de naam is al leuk! Het concept is geweldig en zeer bruikbaar op school. Ons team is zeer enthousiast over het gebruik van de Voorleeshoek op school. Wat het precies is? Ik vertel het je graag.

In de Voorleeshoek lezen voorlezers Anouk en Barend (prenten)boeken voor terwijl je kijkt naar de mooiste illustraties en luistert naar prachtige klassieke muziek. Ze bieden video’s voor kinderen tussen de 0 en 10 jaar en hebben inmiddels meer dan 500 video’s in hun bibliotheek staan. Wekelijks worden daar nog eens vier filmpjes aan toegevoegd. Je kunt zoeken op thema’s en sinds kort wordt het je extra makkelijk gemaakt met speciale afspeellijsten. De Voorleeshoek sluit aan bij de actualiteiten en zo kun je voor elk feest en gelegenheid wel een leuke voorleesvideo verwachten.

Omdat de scholen weer zijn begonnen is er een speciale Back to school actie. Je kunt de Voorleeshoek gratis twee weken uitproberen. Na twee weken ontvang je meer informatie over de schoolabonnementen. Je kunt tot 15 september 2019 een schoolabonnement met korting afsluiten. Een jaarabonnement kost dan 100 euro in plaats van 200 euro, een korting van 50%.

Linda: Het is absoluut de moeite waard. Ik zet elke dag wel even een filmpje aan. We werken thematisch dus het zoeken op onderwerp is superhandig. Daarnaast komen zowel de kinderen als ikzelf in aanraking met nieuwe titels en dat is een leuke bijkomstigheid. De kinderen hoor ik bij mij ook vaak zeggen: “hé, dat boek heeft de juf ook voorgelezen!” Of juist andersom: het boek dat ik ga lezen hebben ze zelf al gezien op de tablet. Dan hoor ik regelmatig terug: “Dat is écht een leuk boek!”

Wil je een impressie van de Voorleeshoek krijgen? Bekijk dan onderstaand filmpje eens!