Een klein beetje dapper – Nicola Kinnear

Lars gaat voor het eerst op avontuur, met grote tegenzin. Maar er is zoveel te zien in de wereld. Als hij maar de moed kan verzamelen om naar buiten te gaan …

Een klein beetje dapper Boek omslag Een klein beetje dapper
Nicola Kinnear
Veltman

Het zou een avontuur worden en Lars had nog nooit een avontuur beleefd. Hij had geen idee wat hij mee moest nemen, dus pakte hij een snorkel, een zaklamp en een koekjestrommel in.

Het verhaal:

Lars gaat voor het eerst op avontuur, met grote tegenzin. Maar er is zoveel te zien in de wereld. Als hij maar de moed kan verzamelen om naar buiten te gaan …

In drie woorden:

Vriendschap, avontuur, dapper.

In meer woorden:

Maak kennis met Lars en Luna. Dit zijn twee konijnen, die heel verschillend zijn. Lars is een thuis-blijf-konijn, hij vindt alles een beetje eng. Luna is dapper en beleeft elke dag een nieuw avontuur. Op een dag gat ze weer op pad en laat Lars achter. Terwijl hij enkele klusjes in huis doet, knaagt bij hem een vreemd gevoel. Luna is nog nooit boos op hem geweest. Hij wil het zo snel mogelijk goedmaken met haar, maar dan moet hij naar buiten! Hij heeft nog nooit een avontuur beleefd en heeft geen idee wat hij moet meenemen. Vlug stopt hij een snorkel, een zaklamp en een koekjestrommel in een tas. Hij doet zijn lievelingssjaal om en verzamelt al zijn moed. Vervolgens stapt Lars naar buiten.

Ontdek in Een klein beetje dapper hoe dapper Lars kan zijn als Luna bijna in de bek van de wolf verdwijnt. Het is een prachtig verhaal om kinderen het vertrouwen te geven dat ook zij dapper kunnen zijn, meer aandurven dan dat zij voor mogelijk houden. Het verhaal is van begin tot het eind boeiend. Bovendien zit er spanning in. Af en toe wordt de tekst, bij uitroepen of klanknabootsingen, vetgedrukt om dit te benadrukken. Er zit ook wat humor in. Prachtig hoe de voorwerpen van Lars gebruikt worden tijdens zijn avontuur.

De illustraties zijn sfeervol, warm van kleur en gedetailleerd. De emoties van de dieren zijn van de gezichten af te lezen.

Een klein beetje dapper is een verhaal om in de klas of thuis voor te lezen en daarna een gesprek te voeren over ‘dapper zijn’. Wat is dapper zijn? Wanneer moet je dapper zijn? Wat gebeurt er als je niet dapper bent? Wanneer zijn de volgende personen dapper: een politieagent, een dokter, een juf, een vader, een winkelier of een brandweerman. Durf jij het aan? Ben je dapper genoeg? Pak dan snel Een klein beetje dapper en ga met Lars het avontuur aan!