De wereld rond in elk voertuig – Amber Stewart

De familie Van Trip, bestaande uit vader, moeder en twee kinderen, gaan in hun zomervakantie een wereldreis maken. Ze pakken hun blauwe camper in en vertrekken. De eerste stop is in Londen en daarna volgen meer steden in verschillende landen over de gehele wereld. Tijdens hun reis maken ze gebruik van verschillende vervoersmiddelen.

Wereld rond in elk voertuig, de Boek omslag Wereld rond in elk voertuig, de
Amber Stewart
Veltman

Ga je mee op wereldreis? De familie Van Trip beleeft een groot avontuur!

Het verhaal:

De familie Van Trip, bestaande uit vader, moeder en twee kinderen, gaan in hun zomervakantie een wereldreis maken. Ze pakken hun blauwe camper in en vertrekken. De eerste stop is in Londen en daarna volgen meer steden in verschillende landen over de gehele wereld. Tijdens hun reis maken ze gebruik van verschillende vervoersmiddelen.

In drie woorden:

Reizen, voertuigen, de wereld.

In meer woorden:

Heb je zin in een reis en wil je meer van de wereld zien? Ga dan mee met de familie Van Trip. In hun blauwe camper begint hun avontuur. Ze bezoeken verschillende landen en maken gebruik van verschillende vervoersmiddelen. Londen is de eerste stad. Daar maken ze een rondrit in een open dubbeldekker en zien verschillende taxi’s rondrijden. Vervolgens zien ze de veerboot vertrekken naar Frankrijk en nemen zij de autotrein. In Parijs nemen ze de metro om de stad te bekijken. Vanuit Frankrijk reizen ze in hun blauwe camper door Duitsland naar Tsjechië, via Slowakije naar Servië, naar Bulgarije om in Turkije te arriveren en daar de tram te nemen om de stad bekijken.

Dan verlaten ze Europa en ze vervolgen de reis per vliegtuig. Ze landen in Mumbai en bezoeken het beroemde FoodTruck-festival. Vervolgens vliegen zij naar Hong Kong waar ze verschillende boten zien varen in Victoria Harbour. Via New York vliegen ze naar Peru om in een stoomboot een tocht te maken over de Amazone. Daarna fiets de familie in Brazilië, nemen ze de kabelbaan naar de top van de Tafelberg in Kaapstad en huren ze een camper voor een reis langs de kust van Australië. De wereldreis eindigt in Nieuw-Zeeland met een helikoptervlucht.

Wow, wat een geweldige reis heeft Amber Stewart beschreven! De reisavonturen volgen zich in een rap tempo op. De familie Van Trip geeft je heel veel informatie. Naast de vele, diverse voertuigen is er aandacht voor een bezienswaardigheid, maak je kennis met een traditie, krijg je vlaggen te zien en ‘proef’ je het eten.

De woordenschat wordt flink uitgebreid. Leuk is ook, dat op enkele pagina’s een boek is afgebeeld, waarin je ziet hoe het voertuig in een ander land eruit ziet. De illustraties van Duncan Beedie zijn prachtig, retro-achtig en er is veel te zien. Je blijft kijken en ontdekt steeds weer nieuwe dingen. Naast de familie Van Trip zijn ook andere dieren afgebeeld.

De wereld rond in elk voertuig sluit aan bij het thema vervoer. Een aanrader voor school en thuis!