Pinguïnaut! – Marcie Colleen

Eén kleine pinguïn. Eén grote droom.

Olivier woont in de dierentuin, waar zijn vriendjes spannende avonturen beleven. Hij moet altijd moeite doen om ze bij te houden. Tot hij op een dag een eigen avontuur bedenkt … hij gaat naar de maan vliegen!

Pinguïnaut! Boek omslag Pinguïnaut!
Marcie Colleen
Veltman

Hij zwaaide met een trillende vleugel en ging achter het bedieningspaneel zitten. 3,2,1 … START!

In drie woorden:

Vriendschap, dieren, avontuur.

Het verhaal:

Eén kleine pinguïn. Eén grote droom.

Olivier woont in de dierentuin, waar zijn vriendjes spannende avonturen beleven. Hij moet altijd moeite doen om ze bij te houden. Tot hij op een dag een eigen avontuur bedenkt … hij gaat naar de maan vliegen!

In meer woorden:

Ontmoet de kleine Olivier tussen zijn grote vrienden in de dierentuin. Hij is jaloers op hun grote avonturen en wil zelf ook grote avonturen beleven. Op een dag kondigt hij zijn plannen aan voor het grootste en beste avontuur. Het lukt niet meteen, maar Olivier geeft niet op. Met enkele spullen van de dierenverzorger en wat dingen uit de prullenbak bouwt hij een ruimteschip. Na een perfecte lancering landt het ruimteschip op de maan. Olivier is gelukkig maar hij mist zijn vrienden. Is dit nu het ALLERGROOTSTE en ALLERBESTE avontuur?

Pinguïnaut! is een prachtig verhaal geschreven door Marcie Colleen, over moed om een avontuur aan te gaan, over het missen van vrienden en de ontdekking dat een avontuur, die het allergrootst en het allerbest is, wanneer je die samen met vrienden doet.

Een vlot geschreven verhaal zodat jonge kinderen er meteen een beeld bij krijgen. De kleurrijke illustraties van Emma Yarlett maken het geheel compleet. Vaak paginagroot, soms klein tussen de tekst. Pinguïnaut! is een prentenboek dat past in het thema van de Kinderboekenweek 2019 en wat je kunt gebruiken om kinderen aan te zetten tot het bouwen van hun eigen ruimteschip.