Kaatje telt, kleurt en ontdekt – Pascal Vermeersch

Ga je mee met Kaatje, Viktor en Kamiel? Zij ontdekken kleuren tijdens een picknick, vinden vormen op de speelplaats, gaan tellen in de woonkamer en ontdekken tegenstellingen tijdens een loopwedstrijd.

Kaatje telt, kleurt en ontdekt
Pascal Vermeersch
Lannoo

Herken je de verschillende kleuren? Vind je de verschillende vormen? Tel je mee? Vind je de tegenstellingen?

In drie woorden:

Tellen, kleuren, ontdekken.

Het verhaal:

Ga je mee met Kaatje, Viktor en Kamiel? Zij ontdekken kleuren tijdens een picknick, vinden vormen op de speelplaats, gaan tellen in de woonkamer en ontdekken tegenstellingen tijdens een loopwedstrijd.

In meer woorden:

Kaatje telt, kleurt en ontdekt is een kijk- en zoekboek met aanwijsplaten. De kleuren, vormen, cijfers en tegenstellingen worden geïntroduceerd met een grote aanwijsplaat. De gecreëerde situatie op de aanwijsplaat is voor jonge kinderen heel herkenbaar. Hierbij staat een vraag en samen kun je op zoek gaan naar de antwoorden. Hierna worden de nieuwe woorden geleerd. De kleuren worden afzonderlijk genoemd met daarbij enkele afbeeldingen in de juiste kleur. De vormen laten ze duidelijk zien, de cijfers worden aangeboden met het aantal voorwerpen en de tegenstellingen worden naast elkaar gezet. De afbeeldingen zijn kleurrijk en strak.

Tot slot zijn Frits en Frats, twee ondeugende apen op elke plaat verstopt. Kun jij ze vinden?

Kaatje telt, kleurt en ontdekt is een boek wat je goed kunt gebruiken in de klas. Kinderen kunnen zelfstandig door het boek bladeren om de begrippen een keer te oefenen of te herhalen. Hierbij kun je kaartjes leggen met kleuren, vormen en getallen. Geef de kinderen de opdracht om twee kaartjes te nemen en een voorwerp te zoeken wat aan die kenmerken voldoet. Een kind neemt een kaartje met ‘blauw’ en met ‘een rechthoek’. Hij gaat vervolgens op zoek naar een voorwerp en komt terug met een blauw blok. Een ander kind controleert of dit voorwerp voldoet aan de kenmerken die op de kaartjes staan. Veel plezier met Kaatje, Viktor en Kamiel!