Do, het draakje – Marjet Huiberts & Sebastiaan Van Doninck

Van wie is dat ei? Wat komt er uit gekropen?

Krak, krak … een draakje. Do is zijn naam. Hij heeft geen mama en al helemaal geen papa. Hij gaat zoekend op pad en komt verschillende dieren tegen. Maar geen van hen wil zijn mama zijn totdat … er iemand komt aangevlogen. Dat Do geen mama heeft, dat is niet fijn, maar nu wil iemand zijn tante zijn! Kijk in Do, het draakje wie Do drakendingen gaat leren en dat ze samen tot een verrassende ontdekking komen.

Do, het draakje Boek omslag Do, het draakje
Marjet Huiberts & Sebastiaan Van Doninck
Lannoo

Kijk, een drakenei,
het ligt eenzaam in de wei.

In drie woorden:

Zoektocht, vriendschap, liefde.

Het verhaal:

Van wie is dat ei? Wat komt er uit gekropen?

Krak, krak … een draakje. Do is zijn naam. Hij heeft geen mama en al helemaal geen papa. Hij gaat zoekend op pad en komt verschillende dieren tegen. Maar geen van hen wil zijn mama zijn totdat … er iemand komt aangevlogen. Dat Do geen mama heeft, dat is niet fijn, maar nu wil iemand zijn tante zijn! Kijk in Do, het draakje wie Do drakendingen gaat leren en dat ze samen tot een verrassende ontdekking komen.

In meer woorden:

Do, het Draakje is een vlot verhaal. Marjet Huiberts neemt de jonge lezers mee in de zoektocht naar de mama van het draakje. Verschillende dieren passeren en samen kijk je of het Do’s moeder is. De kinderen kunnen naar het uiterlijk van het dier kijken maar ook naar hun karakter. Zo wordt de woordenschat uitgebreid. Het verhaal is op rijm geschreven. Dat prikkelt de kinderen om mee te doen en zelf de rijmwoorden in te vullen. De illustraties van Sebastiaan Van Doninck zijn kleurrijk en komen goed tot hun recht tegen een witte achtergrond. Hij heeft de dieren prachtig in hun omgeving getekend.

Do, het draakje … misschien wil jij zijn mama zijn?

Tip bij het boek:

Laat het ‘groene’ ei op de eerste pagina zien. Wie komt er straks uit het ei? Laat de kinderen brainstormen over wat er in het ei zou kunnen zitten. Geef elk kind een blad papier en laat ze dit tekenen. Hiervoor kunnen ze verschillend tekenmateriaal gebruiken. Hierna lees je het boek en ontdekken ze dat er een klein draakje uit het ei is gekropen.