Lesmateriaal review + winactie: Washable Sidewalkchalk – Crayola

“Wow, dat zijn veel krijtjes!”, “Er zit roze bij…”, “Mogen we die mee naar buiten nemen?” Dit zijn enkele reacties van kleuters wanneer ik deze doos met 64 stoepkrijtjes op de tafel in de kring zet.

Crayola, bekend van zijn kleurpotloden en stiften heeft een doos met 64 stoepkrijtjes in verschillende kleuren op de markt gebracht. Van elke kleur zitten er verschillende tinten in: van lichtblauw tot donkerblauw, van roze tot paars en van geel tot donkergroen. Acht krijtjes hebben een speciaal effect gekregen. Deze laten bij het tekenen “glitters” achter of er verschijnen twee kleuren!

Samen met de kleuters bekijk ik de krijtjes, we benoemen de kleuren en leggen ze van licht naar donker. Een goede oefening. Daarna nemen we ze mee naar buiten.

De kinderen gaan meteen aan de slag. De krijtjes zijn dik en liggen bij de kinderen goed in de hand. Ze breken niet snel, dat is fijn. Op het schoolplein verschijnen de meest fantastische tekeningen en tegels krijgen een kleur. Wat een kleurenexplosie! Enkele kleuters gebruiken krijtjes in verschillende tinten naast elkaar, ze experimenteren volop. Favoriet zijn de krijtjes met glitters, die zijn na een keer al “op”, maar we hebben genoeg andere krijtjes om daar de volgende keer weer mee aan de slag te gaan.

Gastrecensie van juf Els

Wil jij ook een Crayola doos stoepkrijt voor jouw groep? Doe dan mee met de winactie.

Mail het antwoord op de volgende vraag aan sanne@jufsanne.com o.v.v. Crayola stoepkrijt

Hoeveel krijtjes zitten er in de doos?

We zullen vier dozen verloten. De winnaars worden 18 september bekend gemaakt.