Hubelino rekenset: recensie + winactie

Hubelino, wie kent het niet? Met de compatibele bouwblokjes kan keer op keer weer een geweldige ballenbaan gemaakt worden. Het is bijzonder uitdagend speelgoed voor jong en oud en inmiddels immens populair.
Logisch dat de fabrikant het product blijft doorontwikkelen en nu ook met een aantal gericht educatieve producten op de markt komt. De nieuwste aanwinsten in de productenlijn zijn ‘Leren Tellen’ en ‘Leren Rekenen’. Ik zal over beide producten informatie geven en we bekijken in deze recensie vooral het product ‘Leren Rekenen’. Van Robbie’s Toys mogen we één exemplaar van dit materiaal verloten onder de bezoekers van JufSanne.com. Wil jij weten hoe je kans maakt? Lees dan de recensie.

Leren Tellen

Hubelino Leren Rekenen bevat diverse stenen met een wisselende weergave van hoeveelheden erop. Zo zijn er blokken met de cijfers, de dobbelsteenweergave, het rekenrek, het turfsysteem en vingers. In totaal zitten er 80 stenen in de doos en 5 blauwe grondplaten in wisselende maten. Er wordt een opdrachtboekje in de doos meegeleverd.

Leren Rekenen

Hubelino Leren Rekenen combineert bouwen en rekenen. In de doos zitten de getallen 0 t/m 9, blokken in twee kleuren en diverse rekensymbolen. In totaal bevat de set 115 blokken en 5 grondplaten in gevarieerde maten.

Juf Sanne zegt:

Ik ga Hubelino Leren Rekenen testen in een groep 1/2. Het materiaal zit in een mooi handige koffer. Bij het openen zitten de blokjes met cijfers en rekensymbolen en gekleurde blokken elk in een eigen zak. De bijgeleverde grondplaten zijn prettig maar wel wat klein, zeker omdat de gekleurde blokken niet stapelbaar zijn. Maar geen nood, Hubelino is 100% compatibel met andere bouwsystemen. Dit feit zorgt ervoor dat je eindeloos kunt variëren met de nieuwe set. Leren Rekenen heeft weinig uitleg nodig. Bij het openen beginnen kinderen direct als vanzelf de cijfers op volgorde te plaatsen. Een ander kind begint sommen te maken. Nog een ander kind speelt juist meer met het materiaal en maakt cijfereilandjes. Wanneer de blokken op beginnen te raken, vragen de kinderen of ze de andere bouwblokken erbij mogen pakken. Maar natuurlijk mag dat! Doordat de andere blokken wel noppen hebben ontstaan er hogere bouwwerken waarop de cijfers worden geplaatst. Zo ontdekt een jonge kleuter al gauw dat de grote getallen hoge gebouwen maken.

Ook tijdens een kleine kringactiviteit met een aantal kleuters kwam de Leren Rekenen set goed van pas. Eerst maakten we de telrij compleet en vervolgens mocht één kind een blokje weghalen terwijl de andere kinderen de ogen sloten. Vervolgens mochten de kinderen aangeven welk getal was verdwenen. Ook het omdraaispel viel in de smaak. Een kind mocht twee getallen van plaats laten wisselen en de groep probeerde zo snel mogelijk aan te geven welke blokken verkeerd waren.
Ik gaf al eerder aan dat de mogelijkheden met dit materiaal eindeloos zijn. De kinderen hebben zelf veel spellen verzonnen met deze Hubelinoset. Zo speelden ze bingo en memory, maakten ze een sommendiagram, speelden ‘Wie heeft er als eerst zijn bouwplaat vol‘ én creëerden enorme getallen die ze met behulp van de iPad leerden uitspreken.

Kortom, de Hubelino Leren Rekenen set is een hit. Het materiaal wordt regelmatig gepakt en gebruikt voor zeer diverse toepassingen. De set is ook zeer betaalbaar en het geld zeker waard. Ik ben enthousiast over de set en vooral omdat je met de al aanwezige bouwstenen in jouw groep extra activiteiten ondernomen kunnen worden.

Winactie!

Robbie’s Toys geeft JufSanne.com een set om te verloten onder de bezoekers van de site. Heb jij de recensie goed gelezen? Dan is de volgende vraag een makkie voor jou.

Hoeveel blokken zitten er in de Hubelino Leren Rekenen set?

Weet jij het antwoord op de vraag? Mail deze dan aan Juf Sanne o.v.v. Hubelino winactie. Vergeet daarbij niet jouw adres te vermelden. De winnaar wordt 12 september 2017 bekend gemaakt.

De winnaar is: Deveney Hoogendam. Gefeliciteerd!