Twaalf maanden in het bos – Emilia Dziubak

Twaalf maanden in het bos laat de verandering van de seizoenen zien van maand tot maand. Wat doen de dieren in het bos? Wie slaapt er overdag? Wie krijgt er nu kleintjes? Wie woont waar? In dit prachtig geïllustreerde prentenboek zie je het bos veranderen van maand tot maand.

Twaalf maanden in het bos Boek omslag Twaalf maanden in het bos
Emilia Dziubak
Gottmer

De inhoud:

Twaalf maanden in het bos laat de verandering van de seizoenen zien van maand tot maand. Wat doen de dieren in het bos? Wie slaapt er overdag? Wie krijgt er nu kleintjes? Wie woont waar? In dit prachtig geïllustreerde prentenboek zie je het bos veranderen van maand tot maand. Alle bosbewoners staan op elke dubbele pagina en zijn dus in elke maand terug te vinden. Afhankelijk van het weer en het tijdstip (dag of nacht) zijn ze steeds op een andere plek weer iets anders aan het doen. Wie woont waar? Wie slaapt er overdag? Welk dier vindt een maatje voor altijd en wie krijgt in welke maand kleintjes? Op zoek naar deze antwoorden beleeft je peuter of kleuter eindeloos kijkplezier.

Juf Sanne zegt:

Ik houd ervan, kijkboeken gaan mij nooit vervelen. Wanneer je dit boek openslaat, maak je kennis met de boswachter en zo’n 50 verschillende dieren die in het bos woonachtig zijn. Elk dier vertelt kort iets over zichzelf. Vervolgens begin je in januari en is het zaak om alle dieren te spotten. Je kunt ook ondergronds kijken en diverse burchten en holen zien. Zoals altijd bij kijkboeken zit er ook in dit boek genoeg verhaal. De tekeningen spreken zeer aan en zijn hier en daar zelfs komisch. Een beer die boos naar een mol kijkt die zijn hol is binnen gegraven, de boswachter die wordt aangevallen door bijen, een wasbeer die iets steelt uit de tas van een meisje. Kortom er valt genoeg te zien, vertellen en te ontdekken in dit superleuke kijkboek.