Ik ben een lelijk beest – Julia Donaldson & Axel Scheffler

Ik ben een lelijk beest is een vrolijk prentenboek op rijm over de vijf lelijkste dieren van Zuid-Afrika.

Ik ben een lelijk beest Boek omslag Ik ben een lelijk beest
Julia Donaldson & Axel Scheffler
Gottmer

De inhoud:

Ik ben een lelijk beest is een vrolijk prentenboek op rijm over de vijf lelijkste dieren van Zuid-Afrika.

The ugly five van Zuid-Afrika
The big five van Zuid-Afrika kennen we allemaal inmiddels wel. Tijd om kennis te maken met the ugly five: de gnoe, de hyena, de gier, de maraboe en het wrattenzwijn! Deze dieren zijn misschien niet moeders mooiste, maar in de ogen van hun eigen kleintjes zijn ze natuurlijk wél gewoon de mooiste moeders.

Juf Sanne zegt:

Julia Donaldson en Axel Scheffler zijn het populairste prentenboekenduo van Groot-Brittannië. Hun bekendste titel is natuurlijk De Gruffalo, maar ook Stap maar op mijn bezemsteel en Draak Dries zijn geliefde en bekende titels. Ik ben een lelijk beestgaat over de vijf lelijkste dieren die in Afrika rondlopen en vliegen. Ze beamen zelf zeker hun lelijkheid en benoemen per dier ook steeds wát er zo lelijk aan ze is. Het boek eindigt dat andere dieren juist benoemen hoe belangrijk ze zijn voor hun omgeving. Het boek biedt veel aanknopingspunten voor gesprekken over het leven op de savanne, met een mooie boodschap. Iedereen heeft een functie en kan niet gemist worden.