Dag poes! – Mies van Hout, Bette Westra, Koos Meinderts, Sjoerd Kuyper, Hans & Monique Hagen

Het eigenzinnige karakter van onze favoriete huisgenoot werd nog nooit zo liefdevol in beeld gebracht als in de twintig portretten die Mies van Hout voor dit boek maakte. Bette Westera, Hans en Monique Hagen, Koos Meinderts en Sjoerd Kuyper schreven er, ieder op hun eigen bekende wijze, prachtige poezenpoëzie bij.

Dag poes! Boek omslag Dag poes!
Mies van Hout, Bette Westra, Koos Meinderts, Sjoerd Kuyper, Hans & Monique Hagen
Van Hoogland & Van Klaveren

Het verhaal:

Het eigenzinnige karakter van onze favoriete huisgenoot werd nog nooit zo liefdevol in beeld gebracht als in de twintig portretten die Mies van Hout voor dit boek maakte. Bette Westera, Hans en Monique Hagen, Koos Meinderts en Sjoerd Kuyper schreven er, ieder op hun eigen bekende wijze, prachtige poezenpoëzie bij.

Juf Sanne zegt:

Poëzie, we doen er weinig mee in het onderwijs. Ik heb er op de PABO weinig van meegekregen en eerlijkheidshalve me er zelf niet echt in verdiept als leerkracht. Het gebruik van poëzie in de klas hoeft echter niet ingewikkeld te zijn, dat is gebleken tijdens de Juf Sanne Boekenbingo.

Enthousiaste kinderen en leerkrachten na het lezen van bijvoorbeeld ‘Nooit denk ik aan niets’ en ‘Niets liever dan jij’. Verhalen van mooie gesprekken na het lezen van een gedicht in de klas. Grappige, ontroerende en lieve gedichten die jonge kinderen echt raken. Dag Poes! bevat eveneens voornamelijk grappige teksten vanuit het perspectief van dit geliefde huisdier. Vijf van Nederland zeer bekende dichters hebben bijgedragen aan de totstandkoming van deze titel. Mies van Hout is al jaren een zeer gewaardeerde en geliefde illustrator. Haar vissen van Vrolijk, monsters van Vriendjes, en vogels van Verrassing zijn al jaren zeer geliefd en nu komen er dus deze prachtige poezen bij.
Ik ben een poezenliefhebber en kan me de houding van de poes bij elk gedicht levendig voorstellen. De beledigde poes, de geschrokken poes, de poes met kapsones en zelfs de depressieve poes, op elke pagina treft de illustratie de kern van het gedicht. Ik heb veelal moeten grinniken om de korte gedichtjes en merkte vooral voorkeur bij de gedichten van Bette Westra. Ik ben benieuwd, welke zou jij het leukst vinden?