Aan de slag met Kamishibai – Inge Umans

Een praktische gids over het gebruik en de voordelen van werken met Kamishibai in het onderwijs.

Dit handboek toont op een duidelijke en praktijkgerichte manier hoe je als leerkracht en leesbevorderaar met Kamishibai aan de slag kan. Met tips over hoe je een persoonlijk verhaal in Kamishibai-vorm kan omzetten. Geschikt voor leerkrachten kleuteronderwijs, lagere school en lerarenopleiding. Bevat ook bruikbare tips voor de lessen NT2 (Nederlands voor Anderstaligen).

Aan de slag met Kamishibai Boek omslag Aan de slag met Kamishibai
Inge Umans
de Eenhoorn

Het verhaal:

Een praktische gids over het gebruik en de voordelen van werken met Kamishibai in het onderwijs.

Dit handboek toont op een duidelijke en praktijkgerichte manier hoe je als leerkracht en leesbevorderaar met Kamishibai aan de slag kan. Met tips over hoe je een persoonlijk verhaal in Kamishibai-vorm kan omzetten. Geschikt voor leerkrachten kleuteronderwijs, lagere school en lerarenopleiding. Bevat ook bruikbare tips voor de lessen NT2 (Nederlands voor Anderstaligen).

Juf Sanne zegt:

Zeer praktisch dit handboek over Kamishibai. Er staan tips in (die met foto’s verduidelijkt worden) over de houding, stemgebruik en mimiek en ook suggesties met vijftien titels waarvan Kamishibai platen beschikbaar zijn. De suggesties zijn kort en geven verder nog een aantal boekentips. In het boek wordt aangegeven dat er slechts één verwerkingstip per titel wordt beschreven en dat dit wellicht inspiratie geeft tot meer. Echter had het in mijn ogen wel fijn geweest als er, wellicht door middel van een opsommingslijstje, nog een aantal tips werden gegeven. Ik had dit liever gehad in plaats van de vele boeksuggesties, ook omdat boeken soms niet meer in druk zijn. Desalniettemin kun je, na het lezen van dit handboek, dankzij de tips op de eerste 27 pagina’s van het boek zeker aan de slag met Kamishibai. Dit boek is aan te raden voor mensen die nog nooit met Kamishibai hebben gewerkt.