50 (te) gekke dingen die dieren doen: bizarre en verbazingwekkende weetjes – Charles Ballesteros

50 (te) gekke dingen die dieren doen van Charles Ballesteros is een boek vol grappige en opmerkelijke weetjes over dieren. Wist je dat een stinkdier ondersteboven plast en dat je een hond herkent aan zijn neusafdruk? Dit zijn twee voorbeelden van de maar liefst vijftig feiten en weetjes die in dit vrolijke boek staan. De beschrijving van de grappige gewoontes van dieren laat zien hoe wonderlijk én vernuftig de natuur in elkaar zit. Populaire wetenschap voor kinderen van 4-11 jaar! Met cartooneske tekeningen en korte, leuke teksten – zo aansprekend dat ook oudere kinderen en (groot)ouders willen meelezen.

50 (te) gekke dingen die dieren doen: bizarre en verbazingwekkende weetjes Boek omslag 50 (te) gekke dingen die dieren doen: bizarre en verbazingwekkende weetjes
Charles Ballesteros
Kosmos

Het verhaal:

50 (te) gekke dingen die dieren doen van Charles Ballesteros is een boek vol grappige en opmerkelijke weetjes over dieren. Wist je dat een stinkdier ondersteboven plast en dat je een hond herkent aan zijn neusafdruk? Dit zijn twee voorbeelden van de maar liefst vijftig feiten en weetjes die in dit vrolijke boek staan. De beschrijving van de grappige gewoontes van dieren laat zien hoe wonderlijk én vernuftig de natuur in elkaar zit. Populaire wetenschap voor kinderen van 4-11 jaar! Met cartooneske tekeningen en korte, leuke teksten – zo aansprekend dat ook oudere kinderen en (groot)ouders willen meelezen.

Juf Sanne zegt:

Omdat luiaards zo traag zijn, groeien er algen op hun vacht. Een Albatros kan al vliegend slapen en een padhagedis kan bloed uit zijn ogen spuiten wanneer hij zich bedreigd voelt. Deze en nog meer weetjes over 50 dieren kun je vinden in dit toffe boek over populaire wetenschap voor kinderen. Het boek heeft een pagina per dier met daarnaast een leuke illustratie. De tekst is beperkt en dat maakt het boek zeer geschikt voor kinderen die nog niet veel leeskilometers hebben gemaakt. Aanrader!