Van wie is die staart? – Joukje Akveld & Martijn van der Linden

‘Van wie is die staart?’ is onderdeel van een prachtige serie peuterboekjes van Joukje Akveld. In elk deel wordt steeds de vraag gesteld: wie of wat hoort hierbij? De illustraties van dit deel zijn van Martijn van der Linden.
Links een staart, rechts vier dieren: een giraffe, een pinguïn, een krokodil en een olifant. Van wie is die staart? Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening met het antwoord. Daar zijn wat leuke grapjes in te vinden: wat dacht je van een krokodil met een gebloemde rugzak, of een ringstaartmaki met een selfiestick?

Van wie is die staart? Boek omslag Van wie is die staart?
Joukje Akveld & Martijn van der Linden
Gottmer

Het verhaal:

‘Van wie is die staart?’ is onderdeel van een prachtige serie peuterboekjes van Joukje Akveld. In elk deel wordt steeds de vraag gesteld: wie of wat hoort hierbij? De illustraties van dit deel zijn van Martijn van der Linden.
Links een staart, rechts vier dieren: een giraffe, een pinguïn, een krokodil en een olifant. Van wie is die staart? Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening met het antwoord. Daar zijn wat leuke grapjes in te vinden: wat dacht je van een krokodil met een gebloemde rugzak, of een ringstaartmaki met een selfiestick?

Juf Sanne zegt:

Na ‘Van wie is die auto’ volgde dit deel al snel en weer met een fantastische illustrator. Martijn van der Linden heeft nét de zilveren penseel mogen ontvangen voor zijn werk aan Tangramkat en dit zal zeker niet zijn laatste zijn. Martijn is een buitengewoon veelzijdige kunstenaar. Ook in ‘Van wie is die staart’ zien we prachtige dieren voorbij komen. Een portie humor is ook iets wat direct opvalt. Een Maki-aap die een selfie maakt. een pinguïn op een fiets, een dolfijn met een handtas, het is een dolle boel. En deze dolle boel zien we weer terug op de laatste pagina van het boekje waarop we alle hoofdrolspelers nog even te zien krijgen. Niet alleen leuk voor peuters, maar ook voor voorlezers.