Van wie is die auto? – Joukje Akveld & Philip Hopman

Wie hoort er bij de raceauto? En wie bij de ambulance? Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening! In dit deel van de alom geprezen peuterserie van Joukje Akveld, geïllustreerd door de beste illustratoren van ons land, mogen de kleine lezers raden wie bij welk voertuig hoort. En wie kan die voertuigen beter tekenen dan Philip Hopman? Herken alle auto’s en bestuurders. Van een raceauto tot een ambulance – ze scheuren allemaal voorbij. De tractor ontbreekt uiteraard niet, en die kan natuurlijk alleen maar van Boer Boris zijn.

Van wie is die auto? Boek omslag Van wie is die auto?
Joukje Akveld & Philip Hopman
Gottmer

Het verhaal:

Wie hoort er bij de raceauto? En wie bij de ambulance? Als de keuze is gemaakt, volgt een prachtige tekening! In dit deel van de alom geprezen peuterserie van Joukje Akveld, geïllustreerd door de beste illustratoren van ons land, mogen de kleine lezers raden wie bij welk voertuig hoort. En wie kan die voertuigen beter tekenen dan Philip Hopman? Herken alle auto’s en bestuurders. Van een raceauto tot een ambulance – ze scheuren allemaal voorbij. De tractor ontbreekt uiteraard niet, en die kan natuurlijk alleen maar van Boer Boris zijn.

Juf Sanne zegt:

Bij dit derde boekje in de peuterserie van Joukje Akveld merkte ik voor het eerst een verhaallijn náást de opdracht die de titel van het boek draagt. De eerdere delen ‘Van wie is die hoed’ met Thé Tjong-Khing en ‘Van wie is dat huis’ met Annemarie van Haeringen is met dat niet opgevallen. In ‘Van wie is die auto’ met Philip Hopman komen de figuren toch nog eens terug, en zo zien we ook de dame die in het deel van ‘Boer Boris en het gebroken been’ een roze gips krijgt weer terug. De laatste bladzijde is de grootste verrassing, want wie zien we daar op de rode tractor? Inderdaad! Boer Boris met broer Berend, en ook zus Sam is op de plaat te zien. Wat leuk. Een zeer leuk deel in deze nu al onmisbare peuterserie.