Keepvogel en Kijkvogel in het spoor van Mondriaan – Wouter van Reek

Kijkvogel zoekt de toekomst. Volgens Keepvogel hoef je de toekomst helemaal niet te zoeken, die komt altijd vanzelf. Maar Kijkvogel bedoelt een andere toekomst. Een toekomst vol met dingen die zo nieuw zijn dat nog niemand ze kent. Daarom moet hij snel verder. Keepvogel kan alleen nog maar denken aan alle onbekende dingen die hij misloopt als hij thuisblijft. Misschien kan hij beter even kijken welke kant Kijkvogel op is gegaan…

Keepvogel en Kijkvogel in het spoor van Mondriaan Boek omslag Keepvogel en Kijkvogel in het spoor van Mondriaan
Wouter van Reek
Leopold

Het verhaal:

Kijkvogel zoekt de toekomst. Volgens Keepvogel hoef je de toekomst helemaal niet te zoeken, die komt altijd vanzelf. Maar Kijkvogel bedoelt een andere toekomst. Een toekomst vol met dingen die zo nieuw zijn dat nog niemand ze kent. Daarom moet hij snel verder. Keepvogel kan alleen nog maar denken aan alle onbekende dingen die hij misloopt als hij thuisblijft. Misschien kan hij beter even kijken welke kant Kijkvogel op is gegaan…

Juf Sanne zegt:

Het is een prachtig boek waarin je Keepvogel volgt op zijn reis door het werk van Piet Mondriaan opnieuw uitgegeven vanwege de speciale tentoonstelling in het Gemeentemuseum te Den Haag ter ere van 100 jaar De Stijl.
Het is wel een boek waarbij uitleg van de illustrator wellicht meer duidelijkheid kan verschaffen. Zeker wanneer je zelf niet zo bijzonder bekend bent met Mondriaan. Het verhaal is behoorlijk abstract en filosofisch. Het is een boek waarvoor je echt even moet gaan zitten en het één en ander moet verduidelijken voor kinderen. Een bijgevoegde lesbrief om die duidelijkheid te verschaffen aan de (voor)lezer zou ik de uitgever zeker aanraden!