Handje – Tjibbe Veldkamp

In het prentenboek Handje? van gouden duo Tjibbe Veldkamp en Wouter Tulp wil Anna naar de apen, maar haar vader naar huis. Anna komt een jongetje tegen met een vader die naar de dierentuin gaat. Ze ruilen van vader. En Anna blijft ruilen: ze pakt de hand van steeds een andere vader… tot ze bij de apen is.

Handje Boek omslag Handje
Tjibbe Veldkamp
De Fontein

Het verhaal:

In het prentenboek Handje? van gouden duo Tjibbe Veldkamp en Wouter Tulp wil Anna naar de apen, maar haar vader naar huis. Anna komt een jongetje tegen met een vader die naar de dierentuin gaat. Ze ruilen van vader. En Anna blijft ruilen: ze pakt de hand van steeds een andere vader… tot ze bij de apen is.

Juf Sanne zegt:

Verliefd zeg ik je. Je wordt op slag verliefd bij het lezen én vooral bekijken van dit boek. Want de lol zit ‘m vooral in de platen geïllustreerd door Wouter Tulp. Er is maar weinig tekst maar dit is precies goed, volledig in balans met de tekeningen. Wanneer je fan bent van de boeken van Agent en Boef en de recent opnieuw uitgebrachte ‘Coole Cowboy’ (eveneens door dit duo gemaakt), of jij (of jouw kind) houdt van humor in prentenboeken, dan is Handje? echt iets voor jou. De boeken van Tjibbe Veldkamp zijn echt titels om halsreikend naar uit te kijken. Ik tip bij deze Handje? stiekem voor de prentenboeken top tien 2019. Let bij het lezen ook vooral op het hoedje!