De hongerige trol – Elli Woollard & David Barrow

Een hongerige trol heeft zin in een ontbijtje en liever niet weer een geit. Op zoek naar iets eetbaars daalt hij af naar het dorpje in het dal, en daar komt hij al snel een knapperig kindje tegen… Maar het jongetje is slim en wijst de trol gauw op een auto vol smakelijke kinderen, die hem op hun beurt doorsturen naar een bus vol kinderen, die hem doorsturen naar een BULLDOZER met nog meer kinderen. Kan de gulzige trol daar tegenop?

Hongerige trol, de Boek omslag Hongerige trol, de
Elli Woollard & David Barrow vertaald door Bette Westra
Gottmer

Het verhaal: 

Een hongerige trol heeft zin in een ontbijtje en liever niet weer een geit. Op zoek naar iets eetbaars daalt hij af naar het dorpje in het dal, en daar komt hij al snel een knapperig kindje tegen… Maar het jongetje is slim en wijst de trol gauw op een auto vol smakelijke kinderen, die hem op hun beurt doorsturen naar een bus vol kinderen, die hem doorsturen naar een BULLDOZER met nog meer kinderen. Kan de gulzige trol daar tegenop?

Juf Sanne zegt:

Op zich is de hongerige trol een voorspelbaar verhaal. Een trol heeft honger en wil een lekker kind op peuzelen. Hij wil beginnen met een kind op een fiets. Die overtuigt hem dat hij maar één klein kind is, verderop komt een auto met wel vier kinderen aangereden. Dat is toch zeker een veel beter plan? De trol wordt steeds doorgestuurd naar grotere voertuigen met meer kinderen. Tot hij uiteindelijk door de tractor bestuurd door de kinderen wordt opgetild, waarop de kinderen aankondigen dat ze de hongerige trol zelf in de soep gaan gooien. Natuurlijk druipt de hongerige trol dan snel af.

De tekst is op rijm en er zit veel herhaling in. De platen zijn dromerig, pastelkleurig en veelal paginavullend. Bruikbaar in het onderwijs vanwege de begrippen groot, groter, grootst en meer en minder.
Een leuk en spannend boek waarbij menig jonge kleuters vol spanning zal zitten. Durven ze de bladzijde wel om te slaan?