De grootste griezel – Loes Riphagen

Het verhaal gaat over een opschepperige kleine spin die denkt dat hij de grootste griezel is van de hele wereld. De slang, de tijger en de zwarte neushoorn vinden zichzelf veel enger, akeliger en gruwelijker. Maar wie klein is, moet slim zijn…
Een grappig verhaal vol gemene griezels die allemaal een koekje van eigen deeg krijgen.

Grootste griezel, de Boek omslag Grootste griezel, de
Loes Riphagen
Querido

Het verhaal:

Het verhaal gaat over een opschepperige kleine spin die denkt dat hij de grootste griezel is van de hele wereld. De slang, de tijger en de zwarte neushoorn vinden zichzelf veel enger, akeliger en gruwelijker. Maar wie klein is, moet slim zijn…
Een grappig verhaal vol gemene griezels die allemaal een koekje van eigen deeg krijgen.

Juf Sanne zegt:

Een één kant is het verhaal lichtelijk voorspelbaar waarbij ik niet denk dat dit kinderen stoort. In het verhaal zien we steeds een dier dat een ander dier overtroeft en steeds beweert griezeliger te zijn. Uiteindelijk komen we terug bij het eerste dier, maar die wordt toch weer overtroeft. Door wat dan? Die clou moet je echt zelf ontdekken, dat is veel leuker. De laatste pagina is om te gieren, erg komisch. Maar ik zeg niks. Lees zelf maar!
De platen zijn beperkt in kleur en zeer pakkend. De dieren springen goed in het oog. Leuk boek, zeker geschikt voor gebruik tijdens de Kinderboekenweek.