Boer Boris en het gebroken been – Ted van Lieshout & Philip Hopman

O jee, broer Berend is uit de appelboom gevallen en heeft zijn been gebroken! Hij wordt per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Als hij daar een nachtje moet blijven slapen, voelt hij zich wel heel alleen. De volgende dag komen Boris en zusje Sam gelukkig op bezoek. Maar ja, de béésten, die mist Berend toch het meeste. Boer Boris zou Boer Boris niet zijn als hij daar geen oplossing voor wist: met een grote kraan hijst hij de boerderijdieren zó naar het raam van het ziekenhuis.

Boer Boris en het gebroken been Boek omslag Boer Boris en het gebroken been
Ted van Lieshout & Philip Hopman
Gottmer

Het verhaal:

O jee, broer Berend is uit de appelboom gevallen en heeft zijn been gebroken! Hij wordt per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Als hij daar een nachtje moet blijven slapen, voelt hij zich wel heel alleen. De volgende dag komen Boris en zusje Sam gelukkig op bezoek. Maar ja, de béésten, die mist Berend toch het meeste. Boer Boris zou Boer Boris niet zijn als hij daar geen oplossing voor wist: met een grote kraan hijst hij de boerderijdieren zó naar het raam van het ziekenhuis.

Juf Sanne zegt:

Jeej! Van Boer Boris krijg je toch nooit genoeg? Gelukkig komen er met grote regelmaat nieuwe delen uit, en dat is goed te begrijpen. De kleuterboer is favoriet bij, tja, kleuters! Alle boeken zijn op rijm, geschreven door Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philip Hopman. In dit deel breekt broer Berend zijn been en moet halsoverkop naar het ziekenhuis waar hij een nachtje moet blijven. Hij krijgt last van heimwee, maar daar weet Boer Boris wel wat op! Natuurlijk zien we in dit deel ook weer veel voertuigen en blijven we op elke pagina op zoek gaan naar het muisje. Ik vraag me af wanneer er nu eens een Boer Boris pop op de markt komt. Want aan populariteit heeft Boris niet te klagen.
Ook dit deel is wederom een succes bij kleuters. De herkenning is groot, de illustraties altijd met veel detail en oog voor humor, de tekst loop áltijd lekker. De boeken van Boer Boris mogen wat mij betreft voor altijd blijven. Deze lees ik graag voor aan mijn kleinkinderen. (Over 20 jaar dan hè).

P.S. Zie ik daar op bladzijde 11 nou de dame uit het boekje ‘ Van wie is die auto’ op het ziekenhuisbed liggen? Kijk! Dat bedoel ik nou met oog voor humor.