Stad en land – Alex de Wolf en Arend van Dam

Stad en land… is hét (voor)leesboek voor iedereen die de vele verschijningsvormen van de natuur in ons land wil ontdekken en leren kennen: van de eigen achtertuin tot het diepste puntje van het bos. Wat is het wildste dier van ons land? Wat is de meest getelde vogel? Wat is het oudste bos? Het antwoord op deze en andere vragen vind je in de 50 verhalen over de natuur in deze bundel. Van de eerste mens in ons land tot de dominomus en van haarluizen tot de Oostvaardersplassen. De ene keer bekeken met een historische blik, de andere keer met een hedendaagse. Opnieuw adembenemend geïllustreerd door Alex de Wolf. Toegankelijk, humoristisch, informatief en bovenal: een genot om (voor) te lezen!

Stad en land Boek omslag Stad en land
Alex de Wolf en Arend van Dam
Van Holkema en Warendorf

Het verhaal:

Stad en land… is hét (voor)leesboek voor iedereen die de vele verschijningsvormen van de natuur in ons land wil ontdekken en leren kennen: van de eigen achtertuin tot het diepste puntje van het bos. Wat is het wildste dier van ons land? Wat is de meest getelde vogel? Wat is het oudste bos? Het antwoord op deze en andere vragen vind je in de 50 verhalen over de natuur in deze bundel. Van de eerste mens in ons land tot de dominomus en van haarluizen tot de Oostvaardersplassen. De ene keer bekeken met een historische blik, de andere keer met een hedendaagse. Opnieuw adembenemend geïllustreerd door Alex de Wolf. Toegankelijk, humoristisch, informatief en bovenal: een genot om (voor) te lezen!

Juf Sanne zegt:

In 2007 schreef Arend van Dam zijn eerste boek in de serie van Lang geleden. Daarvoor had al diverse prachtige boeken geschreven maar met Lang geleden ontving Arend een zilveren griffel een kroon op zijn werk. In een vlog metmij vertelde hij hoe blij hij met deze erkenning is. In dezelfde serie verschenen meer titels met geschiedenis als hoofdmotor, en mooi geïllustreerd door o.a. Alex de Wolf. Zijn laatste bundel is ‘Stad en land, 50 voorleesverhalen over mens en natuur in Nederland’. Ik kan je vertellen, bij de introductie werd ik al enthousiast. De toon van het boek was meteen gezet. Het leest als een trein, het is bijzonder informatief maar toch verhalend. Het is leerzaam, met humor geschreven en zoooo ontzettend bruikbaar in het onderwijs. 50 bijzondere verhalen die écht nog verteld moesten worden. Over de oertijd, musea, belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen, bijzondere historische plekken, en over dieren en mensen. De verhalen bevatten ongeveer 1,5 pagina per verhaal en dat maakt het dus ideaal voorleesvoer waar de kinderen van zullen smullen. Kleuteruniversiteit maakte een handige lessuggestie bij deze titel voor de site De leukste kinderboeken in de klas.