Schatten uit de natuur – Dan Green

Duik onder de aardkorst met deze prachtige encyclopedie over (edel)stenen, fossielen, mineralen, schelpen en nog meer moois. Overal op onze planeet vind je wonderen uit de natuur. Gesteenten en mineralen kunnen ons vertellen hoe onze planeet werd gevormd en in de loop van de tijd voortdurend is veranderd. Ontdek alles wat je wilt weten over de mooiste schatten uit de natuur – van mineralen en edelstenen tot fossielen en schelpen. Welke steen is zo licht dat hij blijft drijven? Hoe komen kristallen aan hun vorm? Waar kun je het beste op zoek gaan naar fossielen? En wat is een parel precies? In deze onmisbare encyclopedie kun je op al deze vragen antwoord vinden! Unieke encyclopedie over de schatten der aarde. Het boek besteedt aandacht aan het ontstaan, de samenstelling en de vindplaats van deze natuurlijke schatten, maar gaat ook in op het menselijke gebruik ervan. Met meer dan 1000 fantastische foto’s en honderden fascinerende feitjes.

Schatten uit de natuur Boek omslag Schatten uit de natuur
Dan Green
Gottmer

Het verhaal:

Duik onder de aardkorst met deze prachtige encyclopedie over (edel)stenen, fossielen, mineralen, schelpen en nog meer moois. Overal op onze planeet vind je wonderen uit de natuur. Gesteenten en mineralen kunnen ons vertellen hoe onze planeet werd gevormd en in de loop van de tijd voortdurend is veranderd. Ontdek alles wat je wilt weten over de mooiste schatten uit de natuur – van mineralen en edelstenen tot fossielen en schelpen. Welke steen is zo licht dat hij blijft drijven? Hoe komen kristallen aan hun vorm? Waar kun je het beste op zoek gaan naar fossielen? En wat is een parel precies? In deze onmisbare encyclopedie kun je op al deze vragen antwoord vinden! Unieke encyclopedie over de schatten der aarde. Het boek besteedt aandacht aan het ontstaan, de samenstelling en de vindplaats van deze natuurlijke schatten, maar gaat ook in op het menselijke gebruik ervan. Met meer dan 1000 fantastische foto’s en honderden fascinerende feitjes.

Juf Sanne zegt:
Kinderen houden van glinsterende en fonkelende dingen. Dit boek staat er vol mee. Een non-fictie boek vol met informatie over stenen, mineralen, fossielen en schelpen. Ontzettend leuk om naar te kijken en om meer over te weten te komen. Je ziet en leest over de grondstof, hoe het ontstaat, waar het gevonden wordt, hoe het wordt verwerkt en wat ervan gemaakt wordt. Spectaculaire foto’s en 192 pagina’s maken dit boek tot een prachtig en zeer gewild naslagwerk. Gelukkig zit er achterin een woordenlijst zodat je gemakkelijk kunt zoeken. Nu nog hulp bij het uitspreken van sommige woorden! Cyanotrichiet, Scutellastra longicosta, Xiphactinus, weet jij wat het is? Nou, na het lezen van dit boek, kun jij het me vast vertellen.