Ik wil een leeuw! – Annemarie van der Eem & Mark Janssen

Op een dag werd Sjuul wakker. Het was stil in huis. En eigenlijk ook best saai. Ineens wist hij het: hij wilde een beest. Een huisdier. Vandaag nog! En hij wist ook wat voor beest… De beesten die aan de fantasie van Sjuul ontspringen, spatten van de bladzijden af.  Grinnikend en zich vergapend zullen ouder en kind dit boek lezen. En de eerste opmerking die na het dichtslaan van het boek gemaakt zal worden, ligt voor de hand: ‘Mam, pap… ik wil een leeuw!’

Ik wil een leeuw! Boek omslag Ik wil een leeuw!
Annemarie van der Eem & Mark Janssen
Lemniscaat

Het verhaal:

Op een dag werd Sjuul wakker. Het was stil in huis. En eigenlijk ook best saai. Ineens wist hij het: hij wilde een beest. Een huisdier. Vandaag nog! En hij wist ook wat voor beest… De beesten die aan de fantasie van Sjuul ontspringen, spatten van de bladzijden af.  Grinnikend en zich vergapend zullen ouder en kind dit boek lezen. En de eerste opmerking die na het dichtslaan van het boek gemaakt zal worden, ligt voor de hand: ‘Mam, pap… ik wil een leeuw!’

Juf Sanne zegt:

Oh, wat ben ik fan van Mark Janssen zijn werk. Eigenlijk is die liefde gekomen bij het boek ‘Niets gebeurd’. Ik ben zelfs de trotse eigenaar van een plaat uit deze titel, en terwijl ik dit schrijf, kijk ik er weer verliefd naar. Mark Janssen tekent al vele jaren als illustrator en de kans dat je zijn werk al eens eerder hebt gezien, is dan ook zeer groot. Hij heeft o.a. gewerkt met Marianne Busser en Ron Schröder, Reggie Naus, Gerard van Gemert, Koos Meinderts, Jacques Vriens en Steven Pont. Deze samenwerking met Annemarie van der Eem is bijzonder goed geslaagd. De voorkant laat het al zien, de kleuren spatten als vuurwerk van de kaft. In het boek kun je dat eveneens ervaren. Het verhaal gaat over Sjuul die een huisdier wil. Hij zet daarbij hoog in, hij wil een leeuw! Hij ziet zichzelf al gaan met dit wilde beest. Op de volgende pagina is de situatie weer realistisch, Sjuul zit in bad en krijgt van zijn moeder te horen dat dit echt geen optie is. Een leeuw! Die verslindt de postbode, geen sprake van! Maar hij mag van zijn moeder wel een wandelende tak. Goed, Sjuul komt met een tweede optie, want een wandelende tak, dat wil Sjuul niet. Sla de bladzijde maar om, en wat een genot. Wéér een kleurexplosie, een feest op papier. Sjuul verkeert in onderhandeling met zijn moeder en uiteindelijk, jawel, bereiken ze een akkoord. Er komt een hond! Of was dat niet het plan van Sjuul vanaf het allereerste moment? Tja, je moet het slim spelen hoor.

Beste mensen, dit boek is GEWELDIG. De klas zal hier van smullen. Het verhaal is leuk, grappig en lekker uitgekookt. De platen één brok genot. Geloof me, jij wilt ook ‘ik wil een leeuw!’.