Het moestuinboek van meester Jan – Elsbeth Louis, Jan Bregman en Pépé Smit

Het moestuinboek van meester Jan is een praktische én grappige gids voor kinderen vanaf 7 jaar. Dat een moestuin beginnen niet moeilijk en duur hoeft te zijn, bewijst meester Jan wel. Al ruim veertig jaar geeft hij les aan kinderen uit groep 6 en 7 en leert hij hen hoe ze met succes hun eigen moestuin kunnen beginnen. Met dit boek kun je nu zelf aan de slag. Dus steek je handen uit de mouwen en oogst nog dit jaar je eigen groente. (Handen wassen komt later wel!) Met ruimte voor eigen aantekeningen, groenteweetjes, moestuinmoppen, stap-voor-stapbeschrijvingen en fullcolour illustraties en foto’s van Pépé Smit. Jan Bregman werkt al ruim veertig jaar als moestuinmeester op de Amsterdamse H.C. Vinkschooltuin. Het is de oudste schooltuin van Amsterdam, waar jaarlijks zo’n vijfhonderd kinderen les van hem krijgen. Hij schreef dit boek samen met Elsbeth Louis.

Moestuinboek van meester Jan, het Boek omslag Moestuinboek van meester Jan, het
Elsbeth Louis, Jan Bregman en Pépé Smit
Luitingh-Sijthoff

Het verhaal:

Het moestuinboek van meester Jan is een praktische én grappige gids voor kinderen vanaf 7 jaar. Dat een moestuin beginnen niet moeilijk en duur hoeft te zijn, bewijst meester Jan wel. Al ruim veertig jaar geeft hij les aan kinderen uit groep 6 en 7 en leert hij hen hoe ze met succes hun eigen moestuin kunnen beginnen. Met dit boek kun je nu zelf aan de slag. Dus steek je handen uit de mouwen en oogst nog dit jaar je eigen groente. (Handen wassen komt later wel!) Met ruimte voor eigen aantekeningen, groenteweetjes, moestuinmoppen, stap-voor-stapbeschrijvingen en fullcolour illustraties en foto’s van Pépé Smit. Jan Bregman werkt al ruim veertig jaar als moestuinmeester op de Amsterdamse H.C. Vinkschooltuin. Het is de oudste schooltuin van Amsterdam, waar jaarlijks zo’n vijfhonderd kinderen les van hem krijgen. Hij schreef dit boek samen met Elsbeth Louis.

Juf Sanne zegt:

Het is lente, en dan kun je dit soort titels verwachten. Ik vraag me stiekem weleens af of de interesse voor moestuinen is ontstaan bij de spaaractie van Albert Heijn. Maar meester Jan is al zo’n 40 jaar actief op een Amsterdamse school, dus hij wist al jaren dat het leuk was. Het is een zeer informatief en uiterst bruikbaar boek dat begint bij de basis. Het is echt geschreven voor kinderen dus de teksten zijn niet te lang, de afwisseling is goed en er wordt zelf van je verwacht dat je in het boek schrijft of tekent! Wauw. Wanneer mag dat nou?
Het boek begint met een stappenplan dat je verder helpt, van begin tot eind. Vervolgens lezen we het moestuin ABC en vinden we informatie over planten. Het boek bevat recepten, een EHBG (Eerste Hulp Bij Groenteproblemen) én een zaai- en plantkalender. Kortom, jouw moestuin kan geen mislukking worden. De leuke weetjes tussendoor maken het boek volledig. En nu aan de slag! Hup, de tuin in!