Gastblog: swingen als een kangoeroe

Juf Els ging aan de slag met de nieuwe liedjesbundel van Jeroen Schipper, Swingen als een kangoeroe:

“Rood, rood, mannetje… “, wanneer ik dit lied inzet uit de 1e liedbundel van Jeroen Schipper zingen mijn kleuters meteen mee. Ze zijn enthousiast en dansen erop los! Na deze liedbundel verschenen Daar komt de boegieman en Top Dog. Nu ligt zijn nieuwe liedbundel voor mij op tafel: Swingen als een kangoeroe. Hierin 24 nieuwe kinderliedjes voor thuis en op school met uiteenlopende teksten en muziekstijlen. Al de liedjes staan op de bijgevoegde cd, die achter in het boek zit. Daarnaast vind je van alle liedjes het notenschrift, extra informatie en leuke bewegingen die perfect bij het lied passen. Als je niet muzikaal bent, kun je hier heel goed mee uit de voeten en word je er enthousiast van.

kangoeroe

Op Facebook zag ik deze week al een YouTube filmpje langskomen van het lied ‘Papa Gaai ging fietsen’. Deze heb ik dan ook meteen ingezet deze week. Wat een pret hadden mijn kleuters weer. Ze konden het lied snel meezingen en kwamen op het idee om ‘zee’ te vervangen door ‘íjs’. Daarna het spel in de kring gespeeld. Eén kind fietste rond als Papa Gaai en koos een kind als ‘Mama Gaai’ na de zin ‘en Mama Gaai fietste met hem mee’. Mama Gaai sloot achteraan, terwijl het lied verder ging. De kleuters hadden snel door wat de bedoeling was en hebben nog flink rondgefietst tijdens het buitenspelen!

Swingen als een kangoeroe, dat gaan we zeker volop doen… kan alleen nog niet kiezen, alle liedjes zijn zo leuk!!