Dit is voor jou – Sanne te Loo

Het grootste geschenk dat een kind kan krijgen is een plekje voor zichzelf…

Op een dag, als het zo hard regent dat de tekeningen van de stoep spoelen, komt er een man langs. Het is Anselmo, een oude schilder. Hij nodigt de jonge tekenaar uit in zijn huis om te komen schuilen. Anselmo komt uit het land van de papegaaien en hij maakt betoverend mooie schilderijen. Tussen Anselmo en de jonge tekenaar ontstaat een bijzondere vriendschap. Het huis van Anselmo wordt de plek waar de jonge tekenaar zijn talenten kan ontplooien… tot de dag waarop Anselmo terugkeert naar waar hij vandaan komt. Even lijkt een droom aan diggelen. Maar Anselmo heeft voor de toekomst van de jonge tekenaar gezorgd! Sanne te Loo heeft een ontroerend eerbetoon gemaakt aan mensen die kinderen op waarde schatten.

Dit is voor jou Boek omslag Dit is voor jou
Sanne te Loo
Lemniscaat

Het verhaal:

Het grootste geschenk dat een kind kan krijgen is een plekje voor zichzelf…

Op een dag, als het zo hard regent dat de tekeningen van de stoep spoelen, komt er een man langs. Het is Anselmo, een oude schilder. Hij nodigt de jonge tekenaar uit in zijn huis om te komen schuilen. Anselmo komt uit het land van de papegaaien en hij maakt betoverend mooie schilderijen. Tussen Anselmo en de jonge tekenaar ontstaat een bijzondere vriendschap. Het huis van Anselmo wordt de plek waar de jonge tekenaar zijn talenten kan ontplooien… tot de dag waarop Anselmo terugkeert naar waar hij vandaan komt. Even lijkt een droom aan diggelen. Maar Anselmo heeft voor de toekomst van de jonge tekenaar gezorgd! Sanne te Loo heeft een ontroerend eerbetoon gemaakt aan mensen die kinderen op waarde schatten.

Juf Sanne zegt:

Sanne te Loo is back! Met Jef Aerts maakte ze onlangs voor Querido het filosofische boek ‘Kersenhemel’ over échte vriendschap en bij Lemniscaat is nu ‘Dit is voor jou’ uitgekomen. Het boek start met grauwe kleuren in combinatie met het verhaal van een jongen die verzot is op tekenen. Hij vertelt het verhaal vanuit de ik-persoon en zijn naam mag je daarom zelf verzinnen. Zijn tekentalent wordt niet gezien door zijn omgeving totdat Anselmo in zijn leven komt. Direct veranderen de kleuren, en het verhaal ontvouwt zich. Anselmo stimuleert het talent van de jongen en de twee worden vrienden. Totdat Anselmo terugkeert naar het land van zijn herkomst en er een nieuwe bewoner in het huis komt. Begrijpelijk is de jongen verdrietig, totdat hij ontdekt dat de schilderkamer voor hem blijft. Hij kan doorgaan zijn talent te blijven ontwikkelen.

De stijl van Sanne te Loo is verfijnd en helder. Ik ben vooral fan van de platen met diepe kleuren. Het lijkt mij de droom van elk kind om van een vlek op de grond of muur een dier te maken. Dit is best een tof idee voor in de klas! Maak eens verfspatten op een rol behang, laat dit een nachtje drogen en ga de volgende dag met de kinderen aan de slag. Welke kunstwerken zouden er ontstaan?