De juf Sanne Boekenbingo 2017 gaat van start

 

boekenbingo2017-transparant

Met trots en veel plezier kondig ik de derde editie van de juf Sanne Boekenbingo aan! Ik heb in 2015 de Boekenbingo in het leven geroepen om het lezen op school en thuis te stimuleren, en met succes! Vele scholen, leerkrachten, ouders en kinderen hebben al meegedaan en met veel plezier kennis gemaakt met nieuwe titels. Ik heb verhalen gehoord van blije ouders die hun kind eindelijk zagen lezen, en leerkrachten die het leesniveau van de hele klas omhoog zagen gaan. Ook leerkrachten die zelf blij waren in aanraking gekomen te zijn met titels die ze normaal gesproken niet zo snel gelezen zouden hebben. Voor veel mensen waren de eerdere edities van de Boekenbingo een zeer rijke en leerzame ervaring.

Vandaar dat we dit jaar weer een nieuwe editie zijn gestart met prachtige en veelal recente titels. Natuurlijk is er ook plaats voor de klassieker in de lijst. Deze is samengesteld door 19 kinderboekenauteurs & illustratoren en mijzelf, en bevat 20 titels per bouw: onder-, midden en bovenbouw. De auteurs mochten allen een titel van eigen hand noemen. De bedoeling is dat deze 60 titels in een periode van 5 maanden worden gelezen. Iedereen kan en mag meedoen, graag zelfs! Er zijn dit jaar geweldige prijzen te winnen met dank aan Maas en Meis, Lemniscaat Uitgeverij, Clavis Uitgeverij, Gottmer kinderboeken, WPG uitgevers, Unieboek Het Spectrum, Ravensburger, Robbie’s Toys en Fietsenopfietsen.nldia1boekenbingo-2017

Lees verder om te zien hoe de Boekenbingo werkt …

Zo doe je mee met de Boekenbingo
Download de lijst met titels, druk deze af en gebruik het als afvinklijst. Laat mij vervolgens weten dat je meedoet met de Boekenbingo door een selfie mét de boekenbingolijst te sturen. Je kunt de foto mailen naar sanne@jufsanne.com of via Facebook, Twitter (@jufsanne) of Instagram (@jufsannecom) sturen. Er is ook een boekenlijst zonder afbeeldingen beschikbaar.

Vervolgens begin je te lezen. Na elke gelezen titel vul je dit formulier in. Kinderen kunnen misschien de kaft van het boek tekenen of een plaatje in de lijst plakken, of een foto van zichzelf terwijl ze het boek lezen. Vervolgens geef je een mening en een cijfer voor het boek. Foto’s van de boekenbingo in actie zijn bijzonder welkom. Deze werken als stimulans en enthousiasmeren anderen om ook mee te doen. Ook tekeningen, knutselwerkjes of filmpjes mogen worden ingestuurd. Laat het hele land maar weten hoe leuk het is om met de Boekenbingo mee te doen!

Wanneer je alle titels hebt gelezen, roep je BINGO! Het is heel belangrijk dat je bewijsvoering aanlevert en natuurlijk dat je vóór 5 juni 2017 klaar bent. De bewijsvoering kan bestaan uit het maken van foto’s, sturen van tweets, of een filmpje, verslag via de mail, de meegeleverde invullijst. Alles is mogelijk, zolang maar duidelijk wordt dat je de boeken écht hebt gelezen.
Kinderen uit de onderbouw kunnen meedoen door alleen onderbouwtitels te lezen, of deze te laten voorlezen. Natuurlijk mogen ze ook geschikte middenbouw titels lezen.
Kinderen uit de middenbouw lezen onder- en middenbouw titels en kinderen uit de bovenbouw lezen alle titels, of in ieder geval zoveel mogelijk.

Voor alle kinderen geldt, ook al hebben ze niet alle titels gelezen, dat ze kunnen toch meedingen naar de prijzen mits ze minimaal 20 titels hebben gelezen. Elke deelnemer maakt zijn of haar top 3 van de gelezen boeken en stuurt samen met de bewijsvoering in. Vertel ook vooral de mooie verhalen, anekdotes, quotes, waarom je hebt meegedaan en wat deelname voor jou en je groep heeft betekend.

Prijzenpakketten:
Ook dit jaar hebben wij, dankzij onze sponsors, geweldige prijzen! Hoe meer titels je leest, hoe meer kans je maakt op de prijzen.

Prijzen voor de kinderen:
3 x spellenpakketten van Ravensburger
3 x Hubelinobaan

Kinderen die alle titels van de bingolijst hebben gelezen maken kans op een geweldige BMX-fiets aangeboden door fietsenopfietsen.nl
Voor de middenbouw betekent dat de onder- en middenbouw titels, voor de bovenbouw alle 60 titels.
bmxwinnen

Prijzen voor de volwassenen:
1x prentenboekenpakket t.w.v. €250,-
3 x boekenpakket t.w.v. €500,-

Doe je mee? Veel succes!