Zoo kan het ook – Pimm van Hest & Kerstin Zabransky

In een dierentuin, ergens op de wereld, hebben alle dieren zich verzameld voor de jaarlijkse vergadering. Het laatste vergaderpunt is: Hoe houden we dit jaar de bezoekers één hele dag voor de gek? Verschillende ideeën worden geopperd. De dieren besluiten een verkleedpartijtje te houden. Kijk mee in dit prentenboek en ontdek dat het nijlpaard een neushoorn wordt, de beren zich vermommen als vissen en de olifanten stokstaartjes worden. Gaat iemand dit ontdekken?

Zoo kan het ook Boek omslag Zoo kan het ook
Pimm van Hest & Kerstin Zabransky
Clavis

In een dierentuin, ergens op de wereld, hebben alle dieren zich verzameld voor de jaarlijkse vergadering. Het laatste vergaderpunt is: Hoe houden we dit jaar de bezoekers één hele dag voor de gek? Verschillende ideeën worden geopperd. De dieren besluiten een verkleedpartijtje te houden. Kijk mee in dit prentenboek en ontdek dat het nijlpaard een neushoorn wordt, de beren zich vermommen als vissen en de olifanten stokstaartjes worden. Gaat iemand dit ontdekken?

‘Zoo kan het ook’ is een grappig prentenboek waarin veel valt te ontdekken. Het verhaal wordt op kleine memoblaadjes verteld die op verschillende manieren in de illustratie zijn vastgemaakt. Daarnaast vind je opmerkingen van de dieren in verschillende lettergrootte, waardoor het geheel er heel speels uitziet. Alle dieren in het prentenboek zijn kleurrijk en strak getekend en zijn goed te herkennen. De stokstaartjes spelen een grote rol in het verhaal, zij zijn vooral bezig de dieren te vermommen. In de illustraties zitten kleine details die voor wat humor zorgen. Kijk met de kinderen naar het speldenkussentje wat gebruikt wordt om de zoom van de rok bij de giraffe af te spelden of naar de föhn die de haren van de hamsters drogen. ‘Zoo kan het ook’ is een prentenboek wat heel geschikt is om te gebruiken bij het thema dieren(tuin).