De kleine walvis in de winter – Benji Davies

Van de auteur Benji Davies verscheen eerder ‘De kleine walvis’ waarin Boy in de zomer een walvis redt, die na een storm op het strand is aangespoeld. Dit prentenboek is uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar 2017. In dit boek is het winter en denkt Boy vaak aan zijn kleine vriend in zee. Lees in ‘De kleine walvis in de winter’ hoe het gaat met Boy op het kleine eiland. Hoe hij de zee aftuurt om zoek naar zijn vriend, de walvis en wat een bijzondere nacht hij beleeft!

Lleine walvis in de winter, de Boek omslag Lleine walvis in de winter, de
Benji Davies
Luitingh Sijthoff

Van de auteur Benji Davies verscheen eerder ‘De kleine walvis’ waarin Boy in de zomer een walvis redt, die na een storm op het strand is aangespoeld. Dit prentenboek is uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar 2017. In dit boek is het winter en denkt Boy vaak aan zijn kleine vriend in zee. Lees in ‘De kleine walvis in de winter’ hoe het gaat met Boy op het kleine eiland. Hoe hij de zee aftuurt om zoek naar zijn vriend, de walvis en wat een bijzondere nacht hij beleeft!

Met weinig tekst is opnieuw een hartverwarmend verhaal neergezet waarin vriendschap prachtig naar voren komt. De illustraties hierbij trekken vooral de aandacht. Deze zijn heel erg gedetailleerd en heel sfeervol. Dit komt door de zachte pastelkleuren die zijn gebruikt: grijs – blauwe tinten om een winterse sfeer te krijgen. Voor de jas van Boy wordt geel gebruikt zodat deze op een enkele prent er even ‘uitspringt’. Jonge kinderen voelen de kou van de winter door naar de geweldige prenten te kijken waar de sneeuwvlokjes vanaf dwarrelen. ‘De kleine walvis in de winter’ is een prentenboek wat heerlijk is om te lezen in de donkere dagen van de winter.