Antonia – Anke de Vries

Anke de Vries wordt 80 in december. Om dit te vieren is er een nieuw prentenboek van haar hand verschenen in samenwerking met illustrator Piet Grobler. Antonia, een kleurrijke vogel, zingt iedere ochtend een vrolijk lied  om de andere vogels uit het bos wakker te maken. Maar deze willen niet gewekt worden door haar gekrijs en worden boos. Antonia is het gemopper zat en verdwijnt uit het bos. De vogels gaan haar toch missen, ze worden niet meer op tijd wakker! Ook Antonia mist de vogels en hun gemopper. Hoe loopt dit verder af?

Antonia Boek omslag Antonia
Anke de Vries
Lemniscaat

Anke de Vries wordt 80 in december. Om dit te vieren is er een nieuw prentenboek van haar hand verschenen in samenwerking met illustrator Piet Grobler. Antonia, een kleurrijke vogel, zingt iedere ochtend een vrolijk lied  om de andere vogels uit het bos wakker te maken. Maar deze willen niet gewekt worden door haar gekrijs en worden boos. Antonia is het gemopper zat en verdwijnt uit het bos. De vogels gaan haar toch missen, ze worden niet meer op tijd wakker! Ook Antonia mist de vogels en hun gemopper. Hoe loopt dit verder af?

Houd na het voorlezen een gesprek over het gedrag van vogels. Herkennen de kinderen dit gedrag? Wat zouden zij doen als ze Antonia zouden zijn? De illustraties zijn van Piet Grobler, zo kleurrijk, het spat er vanaf. Het is een feest voor het oog. Vooral Antonia springt eruit met haar rode, oranje – roze “veren”. Tip! Laat je kind na het voorlezen een ‘Antonia’ tekenen met zwarte wasco en inkleuren met waterverf in felle kleuren.