Willewete De Grieken – Suzan Boshouwers

Willewete zijn informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij hen, andere een beetje verder. Ze gaan over de wereld en de natuur om ons heen, over het leven in het verleden en het leven nu. Op een speelse en spitsvondige manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten. Wil je alles weten over de oude Grieken? In dit boek lees je meer over hoe de oude Grieken leefden. Wie waren hun helden en hun goden? Wat leerden Griekse kinderen allemaal? Waar speelden ze mee? En waar dachten de oude Grieken over na? Op deze en veel andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook een overzicht van voorwerpen uit de Griekse Oudheid, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar over personages in de geschiedenis, namelijk de oude Grieken. Dit boek kwam tot stand in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.

Willewete De Grieken Boek omslag Willewete De Grieken
Suzan Boshouwers
Clavis

Het verhaal:

Willewete zijn informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij hen, andere een beetje verder. Ze gaan over de wereld en de natuur om ons heen, over het leven in het verleden en het leven nu. Op een speelse en spitsvondige manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten. Wil je alles weten over de oude Grieken? In dit boek lees je meer over hoe de oude Grieken leefden. Wie waren hun helden en hun goden? Wat leerden Griekse kinderen allemaal? Waar speelden ze mee? En waar dachten de oude Grieken over na? Op deze en veel andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit boek ook een overzicht van voorwerpen uit de Griekse Oudheid, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar over personages in de geschiedenis, namelijk de oude Grieken. Dit boek kwam tot stand in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.

Team juf Sanne zegt:

Weer een prachtig deel van deze mooie serie Willewete boeken. Schrijver Suzan Boshouwers neemt ons op een knappe manier mee naar de wereld van de Grieken. Lex, een jongen van nu, is op vakantie in Griekenland en door het omslaan van een halve bladzijde is Lex ineens Alexios uit het oude Griekenland. Hij neemt ons mee in waar hij woont, wat hij leert, geschiedenis, democratie, helden, beroepen, noem het maar op. Tussendoor lees je veel wist-je-dat weetjes, spelletjes en een quiz en de duidelijke tekeningen ondersteunen alles. Middenin het boek zit nog een verrassing. De schutbladen zijn ook zinvol gebruikt.  Dit boek moet gewoon op elke school in de boekenkast staan, prachtig!